Publicat: 25 Ianuarie, 2013 - 20:12
Share

Pe 26 Martie va apărea Delta Machine, cel de-al treisprezecelea album de studio din cariera trupei Depeche Mode, evenimentul fiind precedat, pe 1 Februarie, de lansarea videoclipului pentru piesa "Heaven".
 
Delta Machine este primul album al trupei lansat după o pauză de aproape patru ani, acesta urmând a fi promovat în cadrul unui turneu european ce va include şi România.  Concertul Depeche Mode de la Bucureşti va avea loc pe Arena Naţională, pe data de 15 Mai, fiind organizat de Emagic.

Primăvara aceasta, fanii Depeche Mode se vor bucura de revenirea pe plan discografic a trupei preferate, odată cu lansarea celui de-al treisprezecelea album intitulat Delta Machine, ce va avea loc pe 26 Martie. Totodată,  săptămâna viitoare, pe data de 1 Februarie, va fi lansat videoclipul piesei Heaven, primul single de pe album. Pe lângă CD-ul în format clasic, Depeche Mode va lansa Delta Machine şi într-o ediţie deluxe, alături de încă patru piese şi o broşură de 28 de pagini ce va include în exclusivitate o serie de fotografii realizate de celebrul Anton Corbijn, un vechi colaborator al trupei.

Albumul Delta Machine a fost înregistrat anul trecut în Santa Barbara (California) şi New York, fiind produs de Ben Hillier,  care de-a lungul timpului a lucrat cu artişti printre care U2, Blur şi The Editors. De compunerea pieselor s-au ocupat Martin Gore şi Dave Gahan, amândoi declarându-se extrem de entuziasmaţi de rezultatul final. "Procesul de creaţie a fost dificil, deoarece mi-am dorit ca sound-ul să fie unul  modern. Vreau ca oamenii să se simtă bine când ascultă acest material, să-şi găsească liniştea interioară. Are cu siguranţă ceva magic", a declarat Martin Gore. "Odată cu acest material ne-am schimbat complet ideea pe care o aveam despre crearea unui album. Ori de câte ori întâmpinam dificultăţi şi ne dădeam seama că începe să sune mult prea normal, o luam de la zero pentru a-i oferi cu adevărat acel sound organic Depeche Mode. Abia aştept ca fanii noştri să-l asculte", a adăugat Dave Gahan.

Turneul Depeche Mode va debuta pe data de 7 Mai 2013 la Tel Aviv (Israel), următoarele destinaţii fiind Atena, Sofia şi Bucureşti, urmate de Istanbul, Belgrad şi Budapesta. Concertul de la Bucureşti va avea loc pe data de 15 Mai, pe Arena Naţională. Biletele pot fi achiziţionate online, de pe MyTicket.ro, sau din reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu şi Sala Palatului, la mai multe categorii de preţuri: 135 (Gazon B), 145, 170, 200, 240, 275, 320, respectiv 435 lei în tribune şi peluza, biletele de la Gazon A fiind epuizate complet, Gazon B şi categoria de 435 lei fiind următoarele care se apropie de sold-out.
Tracklist Delta Machine:

STANDARD:
1 Welcome To My World      
2 Angel      
3 Heaven      
4 Secret To The End      
5 My Little Universe      
6 Slow      
7 Broken      
8 The Child Inside      
9 Soft Touch/Raw Nerve      
10 Should Be Higher      
11 Alone      
12 Soothe My Soul      
13 Goodbye      
EDITIA DELUXE: (includes hardcover 28-page booklet)
DISC 1
1 Welcome To My World      
2 Angel      
3 Heaven      
4 Secret To The End      
5 My Little Universe      
6 Slow      
7 Broken      
8 The Child Inside      
9 Soft Touch/Raw Nerve      
10 Should Be Higher      
11 Alone      
12 Soothe My Soul      
13 Goodbye    
DISC 2
1 Long Time Lie        
2 Happens All The Time        
3 Always        
4 All That's Mine       
Tracklist CD "Heaven"
"Heaven" CD SINGLE:
1 Heaven   
2 All That's Mine (b side bonus track)
"Heaven" CD MAXI:
1 Heaven         
2 Heaven (Owlle Remix)          
3 Heaven (steps to heaven rmx)           
4 Heaven (Blawan Remix)        
5 Heaven (Mathew Dear vs Audion Remix)  

Autor: Călin Angheluţă