26 octombrie 2021

Albumul diplomatic al Șefului Statului coreean, Kim Jong Un exclude fotografiile de la summiturile inter-coreene

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Coreea de Nord a lansat un album foto despre activitățile diplomatice ale lui Kim Jong Un, care include imagini ale summiturilor organizate de liderul nord-coreean din martie 2018 până în iunie 2019.

Datat în mai 2021, albumul conține fotografii ale întâlnirilor de nivel înalt organizate de Kim Jong Un cu președintele chinez Xi Jinping și președintele rus Vladimir Putin, precum și cu fostul președinte american Donald Trump.

Alături de fotografiile lui Kim Jong Un cu liderii Chinei și Rusiei sunt fraze care subliniază prietenia, relațiile bune și frăția cu ambele țări, în timp ce imaginile primului summit Coreea de Nord-Statele Unite, desfășurat la Singapore în iunie 2018, includ fraze care descriu întâlnirea ca fiind istorică.

Cu toate acestea, albumul nu conține nicio fotografie a celor trei summit-uri inter-coreene desfășurate în aprilie, mai și septembrie 2018, un detaliu care, potrivit unor analiști, reflectă situația actuală dintre Seul și Phenian, sau că Coreea de Nord nu mai ia în considerare schimburile cu Sudul ca parte a relațiilor sale externe.

Redactor Ciprian Pop