Publicat: 17 Iulie, 2015 - 17:42

"Preşedintele Klaus Iohannis a cedat tentaţiilor politice, ignorând voit realitatea economică", se arată în comunicatul de presă trimis, vineri, de copreședinții ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin.

În comunicat se mai arată că decizia președintelui de a retrimite Codul Fiscal la Parlament este "pur politică".

 "Decizia lui Klaus Iohannis este una pur politică, fără argumente economice. Argumentele invocate sunt de formă, pentru a încerca să explice o decizie luată doar din considerente politice şi pentru un partid politic, PNL”, potrivit unui comunicat de presă al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor.

În comunicat se mai menționează faptul că doi președinți, unul după altul, Traian Băsescu și Klaus Iohannis, luptă pentru pentru aceiaşi oameni şi pentru interesele aceluiaşi partid, în detrimentul intereselor românilor.

"Ironia maximă este că „partidul meu” şi „guvernul meu” reprezintă şi pentru Klaus Iohannis şi pentru Traian Băsescu acelaşi lucru: PDL (noul PNL fiind, în fapt, vechiul PDL), Blaga, Predoiu, Anastase. Doi preşedinţi – unul după altul – luptă pentru aceiaşi oameni şi pentru interesele aceluiaşi partid, în detrimentul intereselor românilor", se mai arată în comunicat.

"ALDE ia act de decizia eronată şi partizană a preşedintelui Iohannis. În acelaşi timp, ne exprimăm convingerea că, împreună cu partenerii de guvernare, vom găsi soluţii pentru a trece cât mai rapid prin Parlament din nou Codul Fiscal, fără modificări de substanţă, inclusiv prin organizarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului. ALDE asigură mediul de afaceri că actuala coaliţie de guvernare îşi păstrează neschimbată promisiunea ca România să aibă un nou Cod Fiscal", menţionează sursa citată.

Potrivit comunicatului, "gestul lui Klaus Iohannis de a refuza promulgarea Codului Fiscal din interese politice partizane este de neînţeles, în condiţiile în care Klaus Iohannis a inclus în programul politic de candidat la prezidenţiale multe din măsurile de relaxare fiscală, cum ar fi reducerea TVA la 19%, pe care acum le critică."

ALDE precizează că va găsi soluţii pentru a trece cât mai rapid prin Parlament din nou Codul Fiscal, fără modificări de substanţă.

"ALDE ia act de decizia eronată şi partizană a preşedintelui Iohannis. În acelaşi timp, ne exprimăm convingerea că, împreună cu partenerii de guvernare, vom  găsi soluţii pentru a trece cât mai rapid prin Parlament din nou Codul Fiscal, fără modificări de substanţă, inclusiv prin organizarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului. ALDE asigură mediul de afaceri că actuala coaliţie de guvernare îşi păstrează neschimbată promisiunea ca România să aibă un nou Cod Fiscal", scrie ALDE în comunicat.