Publicat: 14 Decembrie, 2019 - 08:20
Share

Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, în parteneriat cu Teatrul de Comedie, inaugurează proiectul „Aleea Comediei”, în memoria îndrăgiților actori Radu Beligan, Marin Moraru, Gheorghe Dinică, Amza Pellea, Iurie Darie și Dem Rădulescu.

Ceremonia oficială de dezvelire a celor șase monumente de for public va avea loc marți, 17 decembrie 2019, începând cu ora 12.00, la sediul Teatrului de Comedie, strada Sf. Dumitru nr. 2. La eveniment vor participa personalități marcante ale vieții culturale românești, în prezența Directorului Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic, Oana Zaharia, și a Directorului Teatrului de Comedie, George Mihăiță.

Încă de la înființarea Teatrului de Comedie (5 ianuarie 1961), Radu Beligan, Marin Moraru, Gheorghe Dinică, Amza Pellea, Iurie Darie și Dem Rădulescu, au scris pagini de aur în istoria comediei românești. Spectacole precum Troilus și Cresida, Rinocerii, Celebrul 702, Șeful Sectorului Suflete, Umbra sau Capul de rățoi au beneficiat de aportul covârșitor al celor șase actori, dobândind premii importante în cadrul tuturor festivalurilor la care au participat, atât pe plan național cât și internațional.

Teatrul de Comedie este onorat să facă parte din acest proiect care păstrează vie memoria teatrului românesc.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, în parteneriat cu Teatrul de Comedie.

 

 

Tag-uri Institutii: