Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 14:47

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 16 octombrie a.c., o alocuţiune în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii Confederaţiei patronatelor italiene, la sediul Confindustria:

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

"Domnule Preşedinte al Confindustria,

Domnule Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României,

Distinşi reprezentanţi ai mediului de afaceri italian şi român,

Stimaţi invitaţi,

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 13:12

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că astăzi 16.10.2018, ora 00:01, a demarat Campania de plăţi în avans pentru fermierii care au depus Cereri Unice de Plată în anul 2018.

Pentru prima zi au fost calculaţi un număr de 102.077 fermieri cu suma totală de 28.671.777 euro.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 12:36

În luna septembrie 2018, au fost vândute, la nivelul întregii ţări, 42.522 de imobile, cu peste 1.900 mai mult faţă de luna august. Numărul caselor, terenurilor şi apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, la nivel naţional, în luna septembrie a acestui an este cu 15.256 mai mic faţă de perioada similară a anului trecut. 

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 12:00

Până la finele anului viitor, ANCOM va finaliza tot ceea ce ţine de spectru şi licitaţiile pentru 5G, a declarat, marţi, Sorin Grindeanu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), în cadrul conferinţei anuale "Noile Provocări Globale în Securitate Cibernetică', organizată de CERT-RO - Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 11:59

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi o întrevedere cu Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedintele şi prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite, conducătorul Emiratului Dubai, în cadrul vizitei de lucru pe care oficialul român o efectuează în Emiratele Arabe Unite. 

Din delegația guvernamentală română care a participat la convorbiri au făcut parte ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea, și ministrul sănătății, Sorina Pintea.

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 11:05

Doi din zece salariați români din mediul privat se declară loiali companiei pentru care lucrează, în timp ce 70% spun că ar lua în considerare o schimbare dacă găsesc o variantă mai bună, iar la polul opus, 10% dintre ei nu cred deloc în loialitatea față de un angajator, arată un studiu realizat de UP! Your Service, liderul global în construirea unei culturi superioare a serviciilor. 

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 10:18

La 11 ani de la lansarea sistemului de pensii private obligatorii, românii au încredere în Pilonul II, își cunosc drepturile și sunt conștienți că toate contribuțiile lor contează pentru dezvoltarea economiei. Datele reies din primul studiu sociologic național care a evaluat atitudinile și percepțiile cu privire la Pilonul II de pensii, realizat la solicitarea Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România, de către compania de cercetare ISRA CENTER*. 
7 din 10 români știu că banii din Pilonul II sunt proprietatea lor

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 00:00

[-S-au depistat focare de pestă umană! Cum procedăm să nu se răspândească!]

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 19:25

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale anunţă epuizarea fondurilor europene nerambursabile alocate pentru sesiunea din acest an prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020) pentru dezvoltarea fermelor mici, înainte de data închiderii sesiunii. 

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 18:48

Conducerea PNL a decis, luni, iniţierea unui proiect de hotărâre privind demiterea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a spust preşedintele PNL Ludovic Orban.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 14:58
Televiziunile „să mă anunțe și pe mine despre ce am spus, sau am făcut, deși n-am spus și n-am făcut.”

 În legătură cu presupusa mea intervenție în procesul politic ce are loc în Partidul Social Democrat, anunțată de postul de televiziune Romania TV, știre preluată și de alte televiziuni si site-uri de stiri, fără o minimă verificare a veridicității știrii, sunt obligat să fac următoarele precizări:

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 14:08
Alocuțiune rostită la Alba Iulia, cu prilejul întâlnirii profesionale și omagiale a UNNPR

La întâlnirea profesională și omagială a Consiliului Uniunii Naționale a Notarilor Publici și Colegiilor Directoare ale Camerelor Notarilor Publici din România care a avut loc între 11 și 14 octombrie 2018, la Alba Iulia, Președintele Uniunii Naționale a Notarilor Publici, Dumitru Viorel Mănescu, a susținut următoarea alocuțiune, pe care a intitulat-o „Gânduri despre România”:

 

Înaltpreasfinția Voastră,

Domnule ministru secretar de stat,

Domnule viceprimar,

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 12:33

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că s-a adoptat, în ședința de Guvern, OUG pentru corelarea legilor justiției, proaspăt intrate în vigoare. Ministrul Justiției a prezentat schematic și principalele modificări arătând că acestea au ținut cont de opiniile Comisiei de la Veneția, dar și de criticile CSM.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 10:36
Mihaela Popa, CEC BANK: Programul ne oferă prilejul de a atrage clienți tineri

​Începând cu luni, tinerii între 16 şi 26 de ani pot contracta credite de cel mult 40.000 de lei cu dobândă suportată de la bugetul de stat, iar cei cu vârsta de 26 - 55 de ani pot obține un împrumut de până la 35.000 de lei, ca urmare a demarării programului guvernamental ”Investește în tine”. "Banii împrumutaţi pot fi folosiţi pentru cheltuieli în educaţie, sănătate, investiţii imobiliare, cultură, sport, efectuate de oricare dintre membrii familiei beneficiarului.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 08:41
Țara a rămas pe mâna lui...Tăriceanu

Premierul Viorica Dăncilă începe, luni, un turneu oficial în Turcia, Emiratele Arabe Unite şi Kuwait

Premierul îşi va începe turneul în Turcia, după  şedinţa de Guvern de luni, de la ora 09.00.

„Va fi o deplasare de o săptămână, este o deplasare în Turcia, care va fi luni, marţi şi miercuri va fi la Dubai şi Abu Dhabi în Emiratele Arabe Unite, după care se va merge în Kuwait”, a declarat, vineri, la Parlament, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

Vizitele premierului sunt orientate spre atragerea de investiţii străine în proiectele de infrastructură din România.

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 00:00

[Referendum]

Duminică, 14 Octombrie, 2018 - 14:30
Perioada de înscriere va fi anunțată cu 3 zile înainte de deschiderea sesiunii de înregistrare

Primăria Capitalei a  publicat regulamentul Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere

Perioada de înscriere va fi anunțată cu 3 zile înainte de deschiderea sesiunii de înregistrare a participanților

Duminică, 14 Octombrie, 2018 - 14:00

1. Avortul Referendumului naște frenezia convenției civile / 2. Culmea sfidării: Juncker își trimite secretara în inspecție la București / 3. Corina Crețu face crize de nervi gândindu-se la lista europarlamentară / 4. Fapte bune din bugetul Apărării: Fifor resuscitează Institutul Cantacuzino / 5. Tudorel în dificultate: Adina Florea respinsă de CSM 

Duminică, 14 Octombrie, 2018 - 11:23

Sondajul  CURS de tip OMNIBUS  (efectuat în perioada 20 septembrie – 1 octombrie)  clarifică zona prezidențiabililor. 

Numărul celor care au o opțiune clară de vot în cazul în care alegerile prezidențiale ar fi duminica viitoare a ajuns la 67% din repondenți (cu 15% mai puțin față de precedentul studiu).

Se înregistrează o ușoară scădere în dreptul președintelui Klaus Iohannis care ajunge la cota 40% (scădere cu trei procente față de iulie, dar o creștere de un procent față de aprilie.

Sâmbătă, 13 Octombrie, 2018 - 20:38

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit vineri, 12 octombrie a.c., la Palatul Cotroceni, o delegație a Comisiei Europene din care au făcut parte domnul Martin Selmayr, Secretarul General, și doamna Clara Martinez Alberola, șef de cabinet al Președintelui Comisiei, domnul Jean-Claude Juncker.

Discuțiile s-au axat, în principal, pe subiectul viitoarei Președinții a României la Consiliul Uniunii Europene. Au fost abordate teme legate de viitorul Uniunii Europene, procesul de retragere a Marii Britanii din Uniune şi viitorul buget al Uniunii post-2020.

Sâmbătă, 13 Octombrie, 2018 - 18:56

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, a anuntat, sambata, ca in cadrul exercitiului Seism 2018 sunt estimate peste o mie de victime, intre care patru sute de morti, in urma cutremurului de 7,5 grade Celsius produs in Vrancea.

De asemenea, in cadrul simularii, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a transmis presedintelui Klaus Iohannis o solicitare pentru decretarea starii de urgenta, asteptandu-se raspunsul de la Cotroceni.

Sâmbătă, 13 Octombrie, 2018 - 09:49

Primarul General, Gabriela Firea, a verificat stadiul lucrarilor de consolidare si reabilitare la mai multe imobile din centrul Bucurestiului.

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Compania Municipala Consolidari, continua programul de punere in siguranta, consolidare si reabilitare a cladirilor cu risc sesimic, demarat in luna noiembrie 2017.

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 23:32

De  parcă pesta porcină nu ne-ar fi suficientă, au apărut suspiciuni de pesta rumegătoarelor mici - oi și capre. În Delta Dunării au fost găsite mai multe cadavre de oi despre care specialiștii cred că ar putea fi victimele unui focar de pestă ovină. Deocamdată se fac teste și analize pentru a vedea dacă nu au fost decese întâmplătoare sau cauzate de alte maladii.

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 16:00

Procurorii DNA au anunțat, vineri, că au dispus sechestru până la concurența sumei de 15.096.000 euro în dosarul în care sunt cercetați fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu și fostul deputat Cristian Boureanu, fiind indisponibilizate bunuri în valoare de peste două milioane de euro.

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 14:37

Pe traseul feroviar dintre Frankfurt și Köln, vineri, un tren de mare viteză a luat foc. Este vorba mai ales de ultimele vagoane ale unui ICE, care transporta peste 500 de călători. Focul a izbucnit în dreptul localității Dierdorf, la orele dimineții, când trenul era plin și de navetiști. Motivul incendiului este până acum neclar.  

 Pompierii au reușit să stingă focul, ultimul vagon a fost însă complet ars și distrus, după cum a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al Poliției Federale din Koblenz. Incendiul s-a propagat și la penultimul vagon.  

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 11:15

Comisarul european pentru Sănătate și siguranță alimentară, social-democratul lituanian Vytenis Andriukaitis a acordat un interviu unei agentii de presa din Romania în care a menționat faptul că Guvernul României a întreprins măsurile de combatere și prevenire a bolii, cerute de Comisie. 

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 09:17

Prim-ministrul Viorica Dancila a anuntat ca, incepand de luni, pot fi accesate de la CEC credite in cadrul programului "Investeste in tine".

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 00:00

[-După mine Viorica Dăncilă e prima, în ordine analfabetică!]

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 19:56
La întâlnirea profesională omagială a Camerelor Notarilor Publici

Întâlnirea profesională și omagială a Colegiilor Directoare ale Camerelor Notarilor Publici din România sub titulatura de „Profesia de notar în an centenar” are loc în perioada 11-14 octombrie 2018 la Alba Iulia, în organizarea Camerei Notarilor Publici Alba.

Joi, 11 Octombrie, 2018 - 18:27
Aceștia rămân cum sunt - la noi cei mai scumpi din Europa

Începând de mâine, 12 octombrie, sistemul de etichetare al carburanţilor auto va fi modificat. Benzina va primi simbolul E urmat de un număr, într-un cerc, iar motorina va avea simbolul B, urmat de un număr într-un pătrat.

În plus, pentru carburanţii alternativi codul fiecăruia va fi într-un romb.

Măsura va fi aplicată în cele 28 de state ale Uniunii Europene, în Islanda, Norvegia şi Lichtenstein, dar şi în Macedonia, Serbia, Elveţia şi Turcia.

Subscribe to Ştirile zilei