Joi, 21 Martie, 2019 - 20:23
Corespondență de la Carmen Dinu

Alegerile pentru Parlamentul European din luna mai, Brexit și procesul de reflecție privind viitorul proiectului european, pe de o parte, dar şi libera circulaţie a lucrătorilor pe piaţa muncii din UE, stimularea investiţiilor într-o Piaţă Unică mai solidă şi mai echitabilă, pe de altǎ parte, reprezintǎ temele abordate în cadrul întâlnirilor pe care premierul Viorica Dǎncilǎ le-a avut timp de douǎ zile la Bruxelles.

Joi, 21 Martie, 2019 - 17:55

Ministerul Justiției își retrage cererea de extrădare pe numele lui Sebastian Ghiță. Decizia vine după ce Curtea de Apel Ploiești a decis să anuleze mandatul internațional de arestare emis pe numele omului de afaceri care momentan se află în Serbia.

Fostul deptat Sebastian Ghiță  a fugit în Serbia în 2017, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.

Joi, 21 Martie, 2019 - 15:34

Ziua Internațională a Pădurilor a fost marcată joi, 21 martie, la Biblioteca Academiei Române, printr-un simpozion internațional dedicat pădurilor și educației forestiere, organizat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, Federația Sindicatelor din Silvicultură ”Silva”, Confederația ”Consilva” și Confederația Sindicală Națională ”Meridian”.

Joi, 21 Martie, 2019 - 13:45
Ministrul Petre Daea a analizat modalități concrete de cooperare între cele două țări cu omologul său qatarez

În perioada 19 – 22 martie 2019, se desfășoară cea de a 7-a ediție a expoziției internaționale Agriteq, din Doha, eveniment organizat de Ministerul Municipalității şi Mediului din Qatar, al cărui obiectiv principal este acela de a reuni la un loc actori din agricultură, piscicultură, irigații, mediu, echipamente agricole moderne şi tehnologie. În total, la târg sunt prezente 140 de firme agricole din 51 de țări.

Joi, 21 Martie, 2019 - 11:00

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut joi, 21 martie a.c., la Bruxelles, Regatul Belgiei, o alocuţiune în cadrul conferinţei anuale Transatlantice organizate de AmCham EU.

Vă prezentăm în continuare traducerea alocuţiunii în limba română:

"Excelenţe,
Doamnelor şi domnilor,

Îmi face o deosebită plăcere să fiu oaspete al Camerei de Comerţ Americane din Europa şi să mă adresez acestui distins auditoriu.

Vreau să încep prin a evidenţia rolul important al AmCham în sprijinirea cooperării transatlantice.

Joi, 21 Martie, 2019 - 10:39
Toți banii se transformă în ore de terapie pentru micuți

Damian Drăghici & Brothers, Bogdan Ioan – câștigător la Vocea României în 2018 - și Franny, tânără artistă Roton și vocal-coach, cântă pentru cei 170 de copii cu autism din cele două centre ATCA. Toți banii obținuți în urmă vânzării biletelor se vor transforma în ore de terapie pentru micuți. Evenimentul are loc pe 2 aprilie, în Quantic Pub.
    ATCA (Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată) în parteneriat cu Quantic Pub organizează astfel cel mai mare concert caritabil rock, cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului.  

Joi, 21 Martie, 2019 - 09:23
Președintele a ofensat peste 4 milioane de români lucizi și fideli unor valori limpezi validate de istorie

 „Cei care au promovat referendumul au fost orice, numai toleranți nu.(...) Românii au fost mult deasupra clasei politice, cel puțin a acelei părți care a promovat agresiv și cu un discurs bazat de multe ori pe ură și intoleranță acel referendum” - a fost discursul extrem de violent al lui Klaus Iohannis la adresa românilor care s-au prezentat la vot la referendumul sprijinit de Biserica Ortodoxă Română pentru redefinirea familiei.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 17:24
Un sistem de panouri cu miez de lână de oaie ar putea înlocui polistirenul în lucrările de termoizolare a clădirilor

„Pornind de la propunerea ministrului Agriculturii, Petre Daea, de valorificare a potenţialului ovin din România, noi propunem mai mult, şi anume să valorificăm atât lâna de oaie, cât şi să ne inspirăm din tradiţia pe care o avem de-a lungul sutelor de ani de istorie şi, prin inovare, să ajungem la un mediu de locuit sănătos, puţin poluant, ecologic. Resursa de lână de oaie există, dar nu este valorificare, astfel că se ajunge la aruncatul lânii pe câmp sau la arderea ei. România se află printre primele 5 ţări din Europa care au această resursă.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 16:23

Un cutremur puternic s-a produs în sud-vestul Turciei, la aproximativ 200 de kilometri de Izmir.

Seismul a avut magnitudinea de 6,4 pe scara Richter și intensitatea de 5 grade pe scara Mercalli.

Epicentrul a fost localizat la o adâncime de 11 kilometri.

Deocamdată nu există informații despre eventuale victime sau pagube materiale.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 15:11
Acțiune caritabilă promovată de notarii bucureșteni

„Rata abandonului școlar în mediul rural a atins cote îngrijorătoare. Copiii nu merg la școală pentru că nu au haine, cărți și mâncare; potrivit statisticilor, unul din doi copii din mediul rural trăiește în pragul sărăciei. Copiii de azi sunt adulții de mâine, sunt cei pe care se va baza această societate, implicit noi.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 14:58
În dotarea Poliției de Frontieră, din partea JTI România

Poliția de Frontieră va beneficia de noi echipamente necesare pentru supravegherea şi controlul frontierei de stat în vederea eficientizării acţiunilor pentru combaterea contrabandei cu ţigarete, ca urmare a unei donații a companiei Japan Tobacco International-România, realizată în baza unui parteneriat de cooperare între cele două organizații.

 

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 12:23

Directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR), Victor Sandu, a dispus un control în zona Acumulării Colibița, județul Bistrița-Năsăud, în urma unor informații apărute în spațiul public referitoare la posibile deversări de apă menajeră în apa lacului. În urma acțiunii de control desfășurată de reprezentanții Biroului Corp de control al ANAR, împreună cu inspectori de gospodărire a apelor detașați în regim de urgență din teritoriu, suntem în măsură să precizăm următoarele:

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 09:41

Primăria Capitalei și Societatea de Transport Bucureşti - STB SA îi invită pe bucureşteni, joi, 21 martie, la o plimbare cu „Tramvaiul poeziei”, unde vor putea petrece clipe minunate alături de elevi şi liceeni care au pregătit momente de muzică şi poezie.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Poeziei, tramvaiul galben va circula între orele 12.00-15.00, pe traseul Depoul Victoria, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Şoseaua Ştefan cel Mare, Obor, Calea Moşilor, Piaţa Sfântu Gheorghe şi retur.

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 08:43

Traficul rutier este restrictionat, miercuri, in zona Pietei Victoriei din Capitala, pentru desfăşurarea unui protest organizat de Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT), intre orele 6:30 - 15:00.
Incepând cu ora 6:30, s-a restrictionat traficul rutier pe Sos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei, respectiv pe Soseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Presei Libere (zona central - mediana, gradual, in functie de sosirea participantilor), permitandu-se circulatia pe ambele sensuri ale strazii Arh. Ion Mincu.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 20:00

Miercuri, 20 martie, ora 23.58, este momentul echinocţiului de primăvară, care marchează începutul primăverii astronomice, potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucureşti.

Echinocţiul de primăvară se produce anual în jurul datei de 20 martie.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 16:13

Procurorul Marius Iacob a demisionat din funcția de adjunct al șefului DNA, după ce a fost sancționat disciplinar cu avertisment de Înalta Curte de Casație și Justiție.

El a formulat cererea la CSM de a-și continua activitatea ca simplu procuror de execuție în cadrul DNA.

Procurorul Marius Iacob este cunoscut publicului mai ales pentru că a instrumentat dosarul morții Elodiei Ghinescu, și a condus la condamnarea polițistului Cristian Cioacă.

 

Marţi, 19 Martie, 2019 - 15:55

Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6, anunţă că de luni, 18.03.2019, a demarat un nou program de sistematizare a circulaţiei în Cartierul Drumul Taberei, cu scopul de a fluidiza traficul auto în zonă şi de a crea, implicit, sute de noi locuri de parcare.

Astfel, în mai puțin de două luni se vor introduce sensuri unice pe un număr de 62 de străzi secundare situate în perimetrul delimitat de Bd. Timişoara – Drumul Sării – Bd. Ghencea – str. Braşov, în prezent fiind în curs de executare lucrările de semnalizare verticală.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 12:56

Guvernul face încă un pas important pentru a asigura un mediu familial de îngrijire pentru copiii instituţionalizaţi în procesul de tranziţie către îngrijirea acestora în comunitate, a declarat marţi premierul Viorica Dăncilă.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 11:50

În cadrul acțiunilor de control tematice realizate, în anul 2018, de către inspectorii sanitari din cadrul  Direcțiilor de Sănătate Publică județene, prin  care a fost verificată calitatea unui număr de 15 produse biocide utilizate în unități sanitare și cabinete de înfrumusețare, au fost prelevate si analizate probe din aceste produse în laboratoare acreditate RENAR. 

Marţi, 19 Martie, 2019 - 08:45

Universitatea de Vest din Timişoara lansează astăzi un nou program online de psihoterapie, cu o durată de înscriere de o săptămână şi o durată de desfăşurare de nouă săptămâni. Programul RECOVERY este destinat persoanelor care prezintă simptomatologie caracteristică anxietăţii şi depresiei. În acelaşi timp, programul este conceput pentru îmbunătăţirea unor parametri ai sinelui, cum ar fi de exemplu, stima de sine.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 08:34

Bucureştiul a fost weekendul trecut capitală mondială, odată cu organizarea ediţiei 2019 a DanceMasters care s-a derulat la Sala Polivalentă. Evenimentul a fost unul cu însemnătate istorică, fiind cea mai mare competiţie sportivă organizată vreodată în România, datorită faptului că în cadrul DanceMasters 2019 World Dance Sport Federation (WDSF) a organizat primul Grand Slam Series din anul în curs. De precizat că, WDSF organizează anual cinci concursuri de Grand Slam, anul acesta Federaţia Română de Dans Sportiv primind girul forumului mondial să găzduiască unul dintre ele.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 08:00
Corespondență din Bruxelles de la Carmen Dinu

Discuţiile din cadrul Consiliului pentru Agriculturǎ şi Pescuit (AGRI-FISH), care a avut loc luni la Bruxelles, sub coordonarea ministrului roman, Petre Daea, au pemis o serie de progrese pe cele trei dosare importante aflate pe ordinea de zi - Regulamentul privind planurile strategice în domeniul Politicii Agricole Comune (PAC), Regulamentul orizontal și Regulamentul privind organizarea comună a pieții, au informat ministrul Daea şi Comisarul european pentru agricultură Phil Hogan, în conferinţa de presǎ de la finalul reuniunii.

Luni, 18 Martie, 2019 - 18:39
Alocuțiunea ministrului Petre Daea la finalul reuniunii

Regulamentul privind planurile strategice în domeniul Politicii Agricole Comune (PAC), Regulamentul orizontal și Regulamentul privind organizarea comună a pieții sunt principalele subiecte discutate luni la Bruxelles, în cadrul reuniunii Consiliului pentru Agriculturǎ şi Pescuit, la care au participat miniștrii de resort din statele membre ale Uniunii Europene şi care a fost coordonat de ministrul roman, Petre Daea. Acesta a fost al doilea Consiliu prezidat de Romania de la preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Luni, 18 Martie, 2019 - 18:39

Liviu Dragnea şi-a delegat atribuţiile de şef al Camerei, pentru perioada 16 - 24 martie, lui Florin Iordache, vicepreşedinte al acestui for.

"În perioada 16 - 24 martie 2019 atribuţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor vor fi exercitate de domnul deputat Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor", se arată în decizia publicată luni în Monitorul Oficial.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, se află internat într-o clinică privată, după ce a acuzat dureri de spate.

Luni, 18 Martie, 2019 - 15:13

Ministrul Mediului, vicepremierul Graţiela Gavrilescu, a anunţat, luni, la Craiova, că Programul "Rabla 2019" va demara până pe 5 aprilie, iar Guvernul şi-a propus să aloce, la fel ca şi anul trecut, fonduri pentru un număr de până la 50.000 de vouchere.

Luni, 18 Martie, 2019 - 14:00

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au stabilit, luni, că se menţine pedeapsa de patru ani şi opt luni de închisoare cu executare dispusă în primă instanţă în cazul fostului deputat Cristian Rizea. Decizia de luni este definitivă. 
 

Luni, 18 Martie, 2019 - 10:26
Se știe cine le-a început!

La Craiova are loc, luni, Forumul Industriei Auto 2019. La evenimentul care se desfășoară la Centrul Multifuncțional participa comisarul european pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri Elzbieta Bienkowska. Reuniunea este prezidată de premierul Viorica Dăncilă și participă mai mulți membri ai Guvernului României.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, că au început lucrările la primii kilometri de autostradă în Moldova, iar drumul expres Craiova-Pitești este în fază avansată:

Luni, 18 Martie, 2019 - 08:17
Reuniunea AGRIFISH (Agricultură şi Pescuit)

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, va conduce luni, 18 martie 2019, lucrările reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultură şi Pescuit) de la Bruxelles, al doilea Consiliu prezidat de România de la preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Luni, 18 Martie, 2019 - 00:03

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului impreuna cu o echipa formata din medici si asistente medicale de la Institutul Oncologic Bucuresti au desfasurat, sambata, cea de a patra activitate din acest an a campaniei de "Prevenire si Depistare a Cancerului de Col Uterin", la Spitalul de Obstretica si Ginecologie din Buftea. 

Duminică, 17 Martie, 2019 - 20:53
calea pentru o prezență substanțială a companiilor emirateze în țara noastră

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat astăzi, 17 martie, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a Memorandumului de Înțelegere între compania guvernamentală DP WORLD și Ministerul Transporturilor din România, în contextul vizitei la București a E.S. Sultan Ahmed Bin Sulayem, președintele Dubai Ports, Vămi și Zona Liberă și președinte al Autorității Maritime a orașului Dubai. Memorandumul a fost semnat din partea României de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și din partea Emiratelor Arabe Unite de E.S. Sultan Ahmed Bin Sulayem.

Subscribe to Ştirile zilei