Miercuri, 23 Ianuarie, 2019 - 17:26

Ministrul Agriculturii Petre Daea este prezent la Bruxelles în Comisia pentru mediu, sănătate publică și alimentară (Comisia ENVI) din Parlamentul European, unde a prezentat prioritățile din domeniul mediului pentru perioada președinției României a UE. . Vǎ prezentǎm discursul integral:

Doamnelor și domnilor europarlamentari,

Miercuri, 23 Ianuarie, 2019 - 15:07

Vineri, 18 ianuarie 2019, la sediul UZP din București, a fost semnat un acord de parteneriat între Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, reprezentată prin domnul Doru Dinu Glăvan, în calitate de președinte, și Biblioteca Metropolitană București, reprezentată de doamna Ioana Ramona Mezei, în calitate de director.

Obiectul contractului îl constituie promovarea reciprocă a proiectelor și imaginilor celor două instituții, cu ocazia tuturor evenimentelor și manifestărilor organizate de părțile semnatare pe toată perioada anului 2019, cu drept de prelungire în anii următori.

Miercuri, 23 Ianuarie, 2019 - 14:00

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a desemnat câştigătoare oferta depusă de Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ș. – Makiol Inșaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ș. pentru procedura de licitaţie publică privind modernizarea subsecţiunii Apaţa - Caţa, aflată pe secţiunea Braşov - Sighişoara, componentă a Coridorului Rin - Dunăre.  

Miercuri, 23 Ianuarie, 2019 - 13:32

I. În ziua de 23 ianuarie 2019, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.a) teza întâi din Constituţie şi al art.11 alin.(1) lit.A.a) şi art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere, în cadrul controlului anterior promulgării, următoarele obiecţii de neconstituţionalitate:

A. Obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, obiecţie formulată de Preşedintele României. 

Miercuri, 23 Ianuarie, 2019 - 12:30

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a elaborat şi a lansat în dezbatere publică o serie de proiecte de hotărâri ale Guvernului privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019. 

Astfel, în conformitate cu prevederile art. 66 alin. (1) din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu modificările ulterioare, AEP a elaborat şi a lansat în dezbatere publică următoarele proiecte de acte normative: 

Miercuri, 23 Ianuarie, 2019 - 10:30

În această săptămână, CNAS are o serie de întâlniri cu organizaţiile patronale, sindicale şi profesionale reprezentative din domeniul medical pentru discutarea proiectului normelor metodologice de aplicare în acest an a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018 - 2019 (HG nr. 140/2018).

Miercuri, 23 Ianuarie, 2019 - 00:00

[Taxa pe lăcomie]

Marţi, 22 Ianuarie, 2019 - 19:10

Lungmetrajele "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, și "Roma", de Alfonso Cuaron, conduc, cu câte zece selecții, în topul nominalizărilor la Oscar 2019. Cea de-a 91-a ediție a galei Academiei americane de film va avea loc pe 24 februarie, la Los Angeles.

Câte opt nominalizări au primit filmele "A star Is Born" și "Vice", iar "Black Panther", de la Marvel, are șapte selecții, inclusiv pentru cel mai bun lungmetraj.
 

Nominalizări Oscar 2019

 

Cea mai bună actriță în rol principal:

 

Yalitza Aparicio, Roma

Marţi, 22 Ianuarie, 2019 - 15:26
Noile (vechi) propuneri de miniștri

Președintele României,  Klaus Iohannis, a susținut marți, 22 ianuarie a.c., la Aachen (Germania), declarații de presă la finalul ceremoniei de semnare a Tratatului de cooperare și integrare franco-german. Subiectele - cele uzuale...

Președintele României,  Klaus Iohannis: Bună ziua!

Marţi, 22 Ianuarie, 2019 - 14:38
Și altele în Timiş şi în Caraş-Severin

Alte două persoane au murit din cauza gripei, un bărbat în vârstă de 70 de ani, din judeţul Timiş şi o femeie în vârstă de 71 de ani din Bucureşti. Ambii aveau condiţii medicale preexistente şi nu erau vaccinaţi anti-gripal, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Un bărbat în vârstă de 70 ani, din judeţul Timiş, a murit din cauza gripei. Acesta a confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiţii medicale preexistente, dar nu era nevaccinat anti-gripal. Acesta a murit marţi, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Marţi, 22 Ianuarie, 2019 - 14:04
Cancelarul Angela Merkel i-a primit pe șefii delegațiilor invitate la Forumul Mondial pentru Alimentație și Agricultură

Petre DAEA, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat în perioada 18-20 ianuarie la Berlin la deschiderea celei de-a 84-a ediții a expoziției ”Săptămâna Verde” și la Forumul Mondial pentru Alimentație și Agricultură. În marja acestor manifestări ministrul Agriculturii Petre Daea a avut o serie de întâlniri cu miniștrii Agriculturii din țările membre UE și diverse oficialități cu care s-a întreținut în cadrul Forumului și la standul României.

 

Marţi, 22 Ianuarie, 2019 - 10:18

Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, Teatrul de Comedie și Clubul UNESCO-Adolescenții anunță selecția națională pentru programul Rezidența LiterArt – prima rezidență de scriere creativă și creație vizuală din România dedicată adolescenților.

Marţi, 22 Ianuarie, 2019 - 00:00

[Ședință de guvern]

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 19:00

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a transmis, luni, o informare către şcoli privind efectuarea zilnică a triajului epidemiologic, în urma creşterii numărului de cazuri de gripă, reprezentanţii instituţiei precizând că, dacă e necesar, cursurile se pot suspenda.

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 14:22

RADET anunță că 51 de blocuri și 4 imobile (vile/case) din Capitală au rămas, luni, fără apă caldă și fără agent termic, din cauza unei avarii. Regia anunță că marți dimineață vor fi remediate problemele.

RADET anunță că, din cauza unei avarii din Capitală, mai multe blocuri și imobile nu au în prezent apă caldă și căldură. Este vorba despre 51 de blocuri și 4 imobile, iar Regia estimează că problemele vor fi remediate marți, la ora 8:00.

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 11:56

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis o nouă scrisoare lui Klaus Iohannis în care îi cere să-i numească la Dezvoltare şi Transporturi pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici:

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 10:27

Având în vedere interesul manifestat în spaţiul public privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) face o serie de precizări referitoare la "Criteriile generale pentru stabilirea nivelului de trai rezonabil", reglementare intrată recent în vigoare, odată cu publicarea sa în Monitorul Oficial.

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 00:00

[Consiliul UE]

Duminică, 20 Ianuarie, 2019 - 14:41

Virusul pestei porcine africane (PPA) a fost diagnosticat la un porc mistreţ, găsit mort pe raza fondului de vânătoare 40 Suharau, în pădurea Alba, într-o zonă situată la aproximativ 3 km de limita de frontieră cu Ucraina, informează ANSVSA.

Suspiciunea a fost emisă în data de 19 ianuarie, în urma emiterii unui buletin de analiză de către Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.

Conform procedurii, probele au fost expediate către Institutul de Diagnotic şi Sănătate Animală, care duminică, 20 ianuarie, a confirmat suspiciunea.

Duminică, 20 Ianuarie, 2019 - 14:00

1. Dăncilă a prezentat la Strasbourg, unei săli goale, prioritățile președinției române / 2. CSM respinge arestarea lui Onea și Portocală-doar îi revocă / 3. Recursul compensatoriu: Legea „Prună”a fost validată de cel care cere acumsoluții urgente” de la Guvern / 4. Anchetă la CEO / 5. Vizită-fulger, misterioasă a premierului la Tel Aviv

Duminică, 20 Ianuarie, 2019 - 11:19
Și fără sporurile de leafă de bugetar pentru „titluri științifice”

 

Potrivit unui comunicat de presă, Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) Cluj cere Ministerului Educației retragerea titlului de doctor acordat fostului procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Duminică, 20 Ianuarie, 2019 - 08:40

Un puternic cutremur de 6,7 grade a zguduit astăzi, 20 ianuarie la ora 01:32:51 UTC statul sudamerican Chile. Epicentrul a fost localizat la 9,7 mile de Coquimbo.Conform unor relatări de pe volcanodiscovery, mai mulți martori din hoteluri aflate în zonă au resimțit o zguduitură violentă.

Marriot Santiago:  On 10th floor of 24 floor hotel in Santiago. Room started swinging, TV shaking, curtains swinging. Felt disoriented and quickly moved to door jam, sitting on floor until swinging subsided about after 30 seconds.

 

Sâmbătă, 19 Ianuarie, 2019 - 17:46
Ministrul Sănătății ne recomandă să ne imunizăm

Sorina Pintea, a anunțat sâmbătă că autoritățile vor fi, probabil, obligate să declare oficial epidemie de gripă în România, care devine pe zi ce trece inevitabilă.

Sâmbătă, 19 Ianuarie, 2019 - 12:07
Cu 6 - 2, 6 - 3

Considerabil schimbat în bine față de primele două întâlniri de la Australian Open, jocul Simonei Halep arătat-o pe campioana noastră aproape de nivelul ei  maxim,  în care îndemânarea s-a combinat fericit cu constanța. În fața veteranei de 39 de ani a familiei Williams, Simona a practicat un joc sigur, fără sincope. Cu un serviciu excelent, ea a preluat conducerea după 1 - 2 în primul set, câștigând apoi 6 game-uri la rând. Mai puțin sigură pe ea, Venus a făcut multe erori neforțate și nu a reușit să facă față jocului agresiv al adversarei sale. A pierdut cu 2 - 6 și 3 - 6.

Sâmbătă, 19 Ianuarie, 2019 - 09:10
Averi de miliarde țintesc mistreții românești

De aproape două decenii domeniul de vânătoare concesionat de Ion Țiriac la Balcic constituie evenimentul monden al anului prin numărul și caltatea invitaților omului de afaceri care dovedește că se învârte prin înaltele sfere ale business-ului și - mai puțin în ultimii ani - politicii.

Vineri, 18 Ianuarie, 2019 - 16:44
Ironia sorții: le-a tras clapa procurorilor care l-au acuzat de „crime împotriva umanității”!

Născut în 17 ianuarie 1935 în oraşul Urziceni, Emil (Cico) Dumitrescu a murit, joi seară, la vârsta de 84 de ani, La data de 4 februarie 1990 a fost înaintat la gradul de contra amiral, iar în 1993, a fost avansat la gradul de viceamira cu două stele. Dumitrescu a fost şi secretar de stat în Ministerul de Interne. Echipajele medicale l-au găsit deja mort la casa lui din oraşul Voluntari. 

Cico Dumitrescu era acuzat de crime împotriva umanităţii, în dosarul Revoluţiei.

Vineri, 18 Ianuarie, 2019 - 15:46

Fraţii Săndulache au fost condamnaţi la 108 ani de închisoare, în Spania. Cei doi reuşiseră să strângă o avere, 1,5 milioane de euro, din trafic de persoane şi obligarea a zeci de românce să se prostitueze, în peninsula Iberică.

Vineri, 18 Ianuarie, 2019 - 09:38

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie provoacă artiștii de pretutindeni să își înscrie cele mai recente filme în cursa pentru Trofeul Animest. Ediția cu numărul 14 a unuia dintre cele mai importante evenimente de gen din Europa va anima Bucureștiul între 4 și 13 octombrie și va trimite filmul câștigător la OSCAR®.

Vineri, 18 Ianuarie, 2019 - 09:34

Prezentăm declaraţia președintelui Federației Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, Sorin Dumitrașcu, referitoare la afirmaţiile ministrului Tudore Toader despre recursul compensatoriu:
 
"Fără recursul compensatoriu criminalul de la Mediaș ar fi fost liberat condiționat în luna Mai 2019
Îl avertizăm pe ministrul Toader că infracțiunea de comunicare de informații false se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani

Subscribe to Ştirile zilei