Vineri, 16 Noiembrie, 2018 - 16:06

 Klaus Iohannis, a semnat vineri, 16 noiembrie, decretul pentru numirea  Ecaterinei Andronescu în funcția de ministru al Educației Naționale.

Președintele avea posibilitatea legală de a respinge propunerea Ecaterinei Andronescu. Dealtfel, acum 3 zile declarase că ar putea fi nevoie de numirea unui nou interimar la Educație până să dea un răspuns la propunerea  PSD.

Vineri, 16 Noiembrie, 2018 - 14:07

Un număr de 8419 tineri medici s-au înscris la concursul de intrare în Rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie pe care Ministerul Sănătății îl organizează duminică, 18 noiembrie 2018.

Anul acesta, la solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat majorarea cifrei de școlarizare de la 4.000 la 5.415.

Vineri, 16 Noiembrie, 2018 - 13:23

Începând de astăzi, prezentarea contractului de vânzare-cumpărare, a celui de construire sau a extrasului de carte funciară semnat şi ştampilat, eliberat de oficiile de cadastru şi publicitate imobiliară, nu mai este obligatorie pentru obţinerea documentelor de identitate.

Vineri, 16 Noiembrie, 2018 - 13:21

Înscrierile în cadrul cursurilor de formare profesională pentru antreprenori, manageri și angajați ai departamentelor de HR, oferite gratuit de către Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) în cadrul proiectului „PROACTIV PLUS - competitivitate pentru viitor”, continuă. 
Astfel, în Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia și Centru, vor fi organizate cursuri gratuite pentru îmbunătățirea abilităților manageriale și antreprenoriale pentru următoarele tipuri de competențe: 

Vineri, 16 Noiembrie, 2018 - 13:19

Ambasada Statelor Unite ale Americii a organizat pe 15 noiembrie 2018 primul exercițiu comun de apărare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN), în colaborare cu forțele de securitate și intervenție din România.  Conceput pentru a testa capacitatea de intervenție și de coordonare după un atac simulat, exercițiul a implicat echipele specializate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și Brigăzii Antiteroriste a Serviciului Român de Informații.

Vineri, 16 Noiembrie, 2018 - 13:14
Companiile de salubritate raportează un stoc de 45 de mii de tone de material antiderapant

Primarul General, Gabriela Firea, a evaluat aseară, în teren, modul în care operatorii de deszăpezire s-au pregătit pentru sezonul rece. În acest sens, Primarul Capitalei a facut o vizită la baza companiei Supercom, unde a verificat, alături de Primarul sectorului 2, Mihai Toader, utilajele cu care operatorul este pregătit să intervină iarna aceasta pe arterele din sectorul 2 al Capitalei. 

Vineri, 16 Noiembrie, 2018 - 10:47

La sediul Ministerului  Sanatatii, Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, a sustinut  o conferinta de presa avand ca tema diabetul zaharat - o problema de sanatate publica.

Printre masurile care vizeaza imbunatatirea modului de monitorizare a glicemiei si tratamentelor  necesare pacientilor cu diabet se numara HG 737/2018, adoptata de Guvern  in data de 1 octombrie, prin care Programul National de diabet a fost reorganizat  in doua subprograme:

-         subprogramul de diabet zaharat tip 1;

Vineri, 16 Noiembrie, 2018 - 00:00

[La Porcul vesel, Cârnați pestați, Jumări pestate, Jambon pestal]

Joi, 15 Noiembrie, 2018 - 22:41

Reverberează efectele MCV-ului: Orban speră că, în sfârșit, va reuși să racoleze suficiente voturi din arcul puterii ca să dea jos guvernul, conform planurilor. Are deja la îndemână trei pesediști care au divorțat de partidul care le-a dat privilegiile STOP  Viorica Dăncilă își multiplică replicile: „Rezoluția este expresia unor interese electorale!

Joi, 15 Noiembrie, 2018 - 17:18

Adunarea Generală ordinară a Acționarilor Hidroelectrica va discuta în ședința din 19 decembrie aprobarea distribuirii sumei de 550 de milioane de lei sub formă de dividende, informează compania în convocatorul AGOA.

Documentul invocă o adresă a Ministerului Energiei din 6 noiembrie, având în anexă o adresa a Ministerului Finanțelor Publice și un memorandum încheiat la 31 octombrie 2018, scrie Mediafax.

Compania spune că a obținut rezultate financiare de excepție, la data de 30 septembrie, față de anii precedenți.

Joi, 15 Noiembrie, 2018 - 16:15

Comisia Senatorială pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic a organizat, joi, o ședință de lucru la sediul Primăriei Bușteni. La lucrări au fost invitați să participe, printre alţii, ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor, Gheorghe Mihăilescu și directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR), Victor Sandu.

Joi, 15 Noiembrie, 2018 - 11:27

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat vizita în România a preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani. 

Joi, 15 Noiembrie, 2018 - 10:39
Peste 3.200 de candidaţii vor susţine examenul în 51 de Săli din Bucureşti

Concursul de admitere în rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, va fi organizat în 2018 de către Ministerul Sănătăţii , duminică, 18 noiembrie. Acesta urmează să se desfăşoare în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara, iar pentru cele 4.987 de locuri scoase la concurs, la nivel naţional, s-au înscris 8.420 de candidaţi, aproximativ 40% - 3.250 de concurenţi urmând să susţină examenul în centrul universitar Bucureşti.

Joi, 15 Noiembrie, 2018 - 10:34

Primarul General, Gabriela Firea si primarul orasului Madrid, Manuela Carmena Castrillo, au stabilit crearea de grupuri comune de lucru pentru dezvoltarea unor proiecte in domeniul mobilitatii urbane, smart city  si turismului

Primarul General, Gabriela Firea, a primit, la sediul Primariei Capitalei, vizita primarului orasului Madrid, Manuela Carmena Castrillo, care s-a aflat zilele acestea, intr-o vizita in Romania.

Joi, 15 Noiembrie, 2018 - 10:25
„În momentul în care totul devine politic, totul e posibil…"

Politologul Alina Mungiu-Pippidi afirmă că Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) al Comisiei Europene se află sub controlul opoziţiei din România, iar recomandările din raport contrazic poziţia Parlamentului European.

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 19:00

Administrația Metrorex a fost notificată de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) cu privire la decizia declanșării grevei de avertisment joi, 15.11.2018, între orele 04:00-06:00. În această perioadă trenurile de metrou nu vor circula.

Conducerea Metrorex își manifestă disponibilitatea pentru continuarea negocierilor, conform legii dialogului social și face apel la angajații săi să ia în considerare că asigurarea transportului călătorilor (la timp și în siguranță) este prioritară.

 

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 16:00

Camera Deputaților a adoptat miercuri cele două legi de aprobare a ordonanțelor de urgență pe legile justiției - OUG 90 și OUG 92, plus modificările aduse acestora în cadrul Comisiei speciale conduse de Florin Iordache.

Ordonanța 90 a fost votată cu - 171  de voturi pentru, 90 împotriva, 9 abțineri, o abținere. Ordonanța 92 a fost votată cu 170 voturi "pentru", 92 "împotrivă" și 6 abțineri.

Camera Deputaților este decizională în problema ordonanțelor 90 și 92 care privesc legile Justiției.

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 13:19

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, legea care prevede declasificarea Hotărârii CSAT nr. 17/2005, care a stat la baza protocoalelor cu SRI.

Proiectul a fost adoptat cu 174 de voturi pentru, 92 de voturi contra, şi 4 abţineri.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz. Prin urmare, legea merge la promulgare.

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 13:10

Comunitatea medicală de diabetologi şi producătorii de medicamente inovatoare lansează un apel pentru colaborare extinsă în domeniul diabetului

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (SRDNBM) şi Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) - Grupul de lucru Diabet au semnat un protocol de colaborare, care reprezintă un angajament pentru parteneriat în domeniul prevenţiei şi managementului integrat al pacientului cu diabet, lansând un apel deschis pentru toţi factorii interesaţi.

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 12:30
Și-a potrivit și ceasul la o secundă înainte de 12

La ceremonia de învestire a ministrului delegat George Ciamba, Iohannis a dat înapoi, afirmând că „încă” este posibilă o pregătire rezonabilă pentru preşedinţia Consiliului UE.

"Vă doresc mult succes în acest sens. Este o secundă înainte de ora 12.00 ca să mergem pentru o pregătire rezonabilă pentru preşedinţia Consiliului UE şi cred că încă se poate", le-a spus preşedintele Klaus Iohannis Vioricăi Dăncilă şi celorlalţi membri ai Guvernului prezenţi la Cotroceni.

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 12:19
Tăriceanu: Raportul MCV nu este un act juridic

Social-democrații confirmă informaţia conform căreia vor să conteste raportul MCV. Contestația va fi făcută la Curtea Europeană de Justiție. 

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 11:19
În contrast cu slugărnicia cotroceană a lui Iohannis

Trebuie să spun că sunt dezamăgită și revoltată. Dezamăgită pentru că nu e corect că argumentele României nu sunt luate în considerare. Am mers în PE, am vorbit cu dl Timmermas și am spus lucruri pe care nu poate spune că nu le știe, și mă refer la protocoale…. I-am oferit argumente juridice. Nu am văzut ca măcar unul dintre aceste argumente să fie reflectat în MCV și îmi pun întrebarea care e rostul acestor 18 întrebări de la dl Timmermans? De ce pui aceste întrebări cuiva dacă nu te interesează ce răspunde?

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 10:27

George Ciamba a depus jurământul în funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene, după demisia lui Victor Negrescu. Premierul Viorica Dăncilă a participat la ceremonia de învestire a lui George Ciamba, de la Palatul Cotroceni, programată pentru ora 10.00.

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 10:10

Update: CentrulINFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informeazăcă circulaţia feroviară a fost reluată pe Magistrala 800, la kilometrul 209, în Staţia de cale ferată Murfatlar, judeţul Constanţa.
 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Magistrala 800, la kilometrul feroviar 209+400 de metri, o persoană care nu s-a asigurat a fost lovită de trenul R 1580 Constanţa - Bucureşti, în Staţia de cale ferată Murfatlar, judeţul Constanţa.

În urma impactului, persoana a decedat.

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 00:00

[.]

Marţi, 13 Noiembrie, 2018 - 21:43

Premierul finlandez Juha Sipila a declarat că țara sa este pregătită să preia președinția rotativă a Consiliului UE mai devreme cu un semestru, în cazul în care situația României este aceea pe care a făcut-o cunoscută președintele român Iohannis. Luni, acesta declarase public că „suntem în ceasul al 12-lea și nu suntem pregătiți!”, în urma demisiei ministrului pentru Afaceri Europene, Negrescu.

Marţi, 13 Noiembrie, 2018 - 14:01
faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Segmentul de piaţă OTC, ce include medicamentele fără prescripţie medicală, suplimentele alimentare şi dispozitivele medicale pentru îngrijire personală a înregistrat o creştere moderată în al treilea trimestru al anului faţă de perioada aprilie-iunie, de aproximativ 3%. Cu toate acestea, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, vânzările acestui segment de piaţă au crescut cu aproximativ 13%, de la 739,8 milioane de lei în T3 2017 la 835,3 milioane de lei în T3 2018.

Marţi, 13 Noiembrie, 2018 - 12:14

Peste 40.000 de incendii la locuințe, soldate cu circa 3.400 de persoane decedate sau rănite, au avut loc în perioada ianuarie 2012 – octombrie 2018;

Majoritatea evenimentelor se petrec în sezonul rece şi au un impact major prin pierderile umane şi materiale pe care le provoacă;

Cu ocazia „Zilei Informării Preventive”, organizată în fiecare an când data de 13 coincide cu o zi de marţi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă desfăşoară activităţi de informare preventivă sub sloganul „Preveniţi Ghinionul!”;

Marţi, 13 Noiembrie, 2018 - 10:00

Biserica Ortodoxă îl cinsteşte, marti, pe Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului. Racla în care se păstrează un fragment din moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur se află la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului și a fost scoasă și așezată pe un baldachin, în pridvorul lăcașului de cult, semn că sfântul a ieșit în întâmpinarea celor care îl vor vizita pe parcursul zilei și că este nerăbdător să le asculte rugaciunile pentru a mijloci la Imparatia Cerurilor.

Subscribe to Ştirile zilei