Publicat: 24 Septembrie, 2017 - 13:42

Update: Uniunea Creştin-Democrată, formaţiunea cancelarului Angela Merkel, se află pe primul loc, cu 32,5%, iar pe locul doi se află Partidul Social-Democrat, cu 20%, şi de Alternativă pentru Germania, cu 13,5%, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

Aproximativ 61,5 milioane de alegători cu drept de vot din Germania sunt aşteptaţi duminică la urne pentru alegeri legislative care ar putea să confirme cel de-al IV-lea mandat de cancelar pentru Angela Merkel.

Birourile de votare s-au deschis la ora locală 08:00 (06:00 GMT) și se vor închide la 18:00 (16h00 GMT) în cadrul alegerilor care combină scrutinul majoritar cu cel proporțional.

Alegătorii vor opta între o coaliţie alcătuită din cele mai mari două partide ale ţării: Uniunea Creştin Democrată de factură conservatoare condusă de cancelarul Angela Merkel şi Partidul Social Democrat progresist, în fruntea căruia se află fostul lider al Parlamentului European, Martin Schulz. 

Conform celor mai recente sondaje de opinie, partidul Angelei Merkel - Uniunea Creştin-Democrată (CDU) - şi filiala bavareză a acesteia - Uniunea Creştin-Socială (CSU) - se vor plasa pe primul loc în scrutinul legislativ federal, fiind creditate cu 36%.

Pe locul doi în intenţiile de vot s-ar afla Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), condus de Martin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European, cu 23%.