20 ianuarie 2022

Alegeri parlamentare anticipate în Bulgaria

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Vor fi alegeri parlamentare anticipate în Bulgaria, pe 14 noiembrie, a anunțat preşedintele Rumen Radev, citat de agenția Reuters.

Este al treilea scrutin din acest an, după ce precedentele, ce au avut loc în lunile aprilie şi iulie, nu au dus la formarea unui guvern.

Joi, Rumen Radev va dizolva parlamentul şi va numi un nou guvern interimar. Legislativul trebuie dizolvat după ce trei grupuri parlamentare (‘Există un astfel de popor’, GERB-UDF şi ‘BSP pentru Bulgaria’) nu au reuşit să-şi îndeplinească mandatul de formare a unui cabinet.

Președintele Radev candidează la rândul său pentru un nou mandat la un scrutin prezidenţial ce va avea loc la aceeaşi dată. Este susţinut de socialişti şi de formaţiunea populistă ‘Există un astfel de popor’ (ITN), condusă de fostul prezentator de televiziune Slavi Trifonov. Radev a explicat că prin organizarea celor două scrutine împreună vor economisi timp şi banii contribuabililor.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.