24 octombrie 2021

Alertă de deturnare a Forțelor Aeriene Poloneze, un exercițiu tactic al forțelor aeriene ale Varșoviei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Alertă de deturnare a Forțelor Aeriene Poloneze provoacă panică în timp ce avionul se întoarce spre vest, totul este, se pare, un exercițiu tactic al forțelor aeriene ale Varșoviei

„Un avion al forțelor aeriene poloneze ar fi fost deturnat și se îndreaptă spre vest, spre Oceanul Atlantic”, această știre a fost prezentată în dimineața acestei zile de mai multe surse, unele retragând-o ulterior.

De unde a plecat informația? France News 24 a scris pe Twitter că pirati ai aerului au preluat controlul asupra avionului asupra Europei.

Mai târziu, aceeași sursa de știri online a postat ulterior pe Twitter că acest lucru ar putea face parte, dintr-un exercițiu de antrenament tactic.

Potrivit aceleiași surse, France News 24: „În Polonia au loc exerciții Renegade / Sarex-21. „Deturnarea acestui avion poate fi un element al acestor exerciții.”

Forțele armate poloneze sunt in acest moment ocupate cu desfășurarea „exercițiului tactic Renegat / Sarex-21” care vizează combaterea amenințărilor teroriste din aer, precum și efectuarea operațiunilor de căutare și salvare pe uscat și pe mare.

Aceasta a început pe 17 mai și se desfășoară până mâine (21 mai).

Forțele armate poloneze semnalează pe site-ul web oficial următoarele aspecte: „În timpul exercițiului, vor fi efectuate patru episoade. Primul se va referi la răpirea unei aeronave civile ca posibil mijloc de atac terorist care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale.

„Al doilea episod va fi de tip medevac (medical), în legătură cu ciocnirea a două nave cu persoane rănite.

„Scenariul presupune efectuarea unei operațiuni de salvare, salvarea bunurilor militare și transportul victimelor la unitățile medicale.

„Următoarele două episoade vor fi legate de desfășurarea operațiunilor de căutare și salvare după evenimente aeriene”.

Forțele aeriene au explicat că exercițiul de instruire se desfășoară în spațiul aerian de peste Polonia, în zonele din provinciile Pomerania de Vest, Pomerania și Mazovia.

Aceasta implică mai multe echipe militare, precum și o serie de operațiuni de urgență.

Forțele aeriene poloneze au adăugat: „Principalul obiectiv al exercițiului este de a testa capacitățile Forțelor Armate Poloneze și ale sistemului nemilitar, ca parte a sistemului de securitate de stat, pentru a face față crizelor specifice apărării aeriene și și sistemele de salvare maritimă.

Organizatorul proiectului este Comandamentul Operațional al Forțelor Armate ale generalului Bronisław Kwiatkowski.

Exercițiul implică, printre altele, următoarele entități responsabile cu securitatea națională și operațiunile de salvare și salvare: Comandamentul operațional al Republicii și centrele subordonate, Comandamentul general al armatei poloneze cu unități militare subordonate, poliția militară, Forțele teritoriale de apărare , Agenția poloneză de navigație aeriană, Poliția, Garda de frontieră, Pompierii, Serviciul de căutare și salvare maritimă, Ambulanța aeriană, Crucea Roșie poloneză și studenții militari.

Redactor Ciprian Pop