4 februarie 2023

Alertă de tentative de atac cibernetic

Cropped image of creative woman hands typing on a computer laptop that putting on a white working desk surrounded by a coffee cup, pencil holder, potted plant, and file folder.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

ATENŢIE LA MESAJELE DIN MEDIUL ON – LINE!

„Alertă de tentative de atac cibernetic”…….

În cazul în care aţi primit un astfel de e-mail vă reamintim că este un fals.

Pentru a rămăne în siguranţă în mediul online evitaţi să deschideţi e-mail-uri de la necunoscuţi ori ataşamentele mesajelor. În niciun caz nu comunicaţi cu aceştia sau cu cei invocaţi în documente.

Pentru îmbunătăţirea securităţii conturilor este necesară reîmprospătarea parolelor vechi şi aplicarea, acolo unde este posibil, a autentificării în doi paşi.

Chiar dacă perioada sărbătorilor s-a încheiat infractorii cibernetici continuă să vizeze utilizatori din România prin atacuri de tip phishing.

Metoda preferată de propagare este e-mail-ul, iar mesajele capcană sunt din ce în ce mai bine scrise în limba română astfel aceste tentative de fraudă devin mai credibile, iar potenţialele victime pot cădea mai uşor în capcană dacă nu respectă recomandările de securitate a datelor online.

Verificaţi mereu sursa reală a mesajului.

Evitaţi accesarea link-urilor din astfel de mesaje nesolicitate.

Nu furnizaţi date sensibile la cerere în urma unor notificări venite pe mail , mesaje sau social media.

Nu uita că te poţi antrena să verifici la timp tentativele de fraudă de pe internet pe site-ul https://sigurantaonline.ro .

#Siguranţaonline este o campanie de conştientizare la nivel naţional implementată de Directoratul Naţional de Securiate Cibernetică, Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor. Comunicat de presă – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava

Sursa foto Pixabay