Publicat: 28 Octombrie, 2012 - 12:22

Alertă de tsunami în SUA şi Canada, după un cutremur de 7,7 pe scara Richter, produs în Canada, cu epicentrul în insula Queen Charlotte. Coastele de vest ale celor două ţări sunt vizate, iar statele Washington, Oregon, California şi Hawaii sunt în alertă.


CUTREMUR CANADA, UPDATE 08:40: Până la această oră au existat 9 replici ale cutremurului, multe dintre ele mai mici de 7,7 pe scara Richter, cutremurul iniţial care a avut loc sâmbătă noapte în insulele Queen Charlotte.

Un cutremur de 7,7 pe scara Richter a lovit coasta insulelor Queen Charlotte din Canada sâmbătă noapte, provocând alertă de tsunami în mai multe state din Canada şi SUA ca Washington, California, Oregon şi Hawaii.

Nu se cunosc date despre pierderi de vieţi omeneşti până acum, informează CNN.

"Alerta este în vigoare pentru zonele de coastă din British Columbia până în Alaska, între nordul insulei Vancouver şi Cap Decision în Alaska (la 137 de kilometri sud-est de Sitka)", a declarat ministerul canadian al Resurselor Naturale într-un comunicat, cerându-le locuitorilor din zonele vizate să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale privind o eventuală evacuare către zonele mai înalte.