2 decembrie 2021

Alertă pentru turiștii de la Plaiul Foii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Autorităţile au emis, marţi după-amiază, un mesaj Ro-Alert pentru populaţia aflată în zona campingului Plaiul Foii din Zărneşti, judeţul Braşov, după ce apele unui pârâu s-au umflat în urma ploilor torenţiale, distrugând două podeţe.

Conform datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, Ciprian Sfreja, un echipaj de la Secţia de pompieri Zărneşti intervine în zona campingului Plaiul Foii după ce apele pârâului Bârsa s-au umflat, distrugând două podeţe.

„S-a transmis mesajul Ro-Alert pentru informarea populaţiei din zona respectivă având în vedere că Zona Plaiul Foii este frecventată de turişti şi că mulţi dintre aceştia au corturi montate acolo”, transmite ISU Braşov.

Zona este în continuare supravegheată de către echipajul ISU.

Mai multe zone din judeţul Braşov au fost afectate de inundaţii, în ultimele ore.

Un alt camping a fost afectat, marţi, în judeţul Dâmboviţa. Este vorba despre zona de campare şi căsuţe de la Zănoaga, unde o rulotă a fost luată de o viitură.

Conform oficialilor ISU Dâmboviţa, turiştii aflaţi în căsuţe nu au fost evacuaţi, locurile de cazare nefiind afectate, însă una dintre căile de acces spre şi dinspre camping a fost blocată de aluviuni.

La ora transmiterii acestei ştiri, drumul judeţean 714 în zona Zănoaga a fost deblocat şi se lucrează în continuare pentru degajarea în afara părţii carosabile a resturilor de material lemnos.

Drumul judeţean 714 în zona Cheile Tătarului este distrus pe o porţiune de peste 50 de metri din cauza viiturii de pe râul Ialomiţa care a antrenat şi resturi de material lemnos. Accesul către Platoul Padina se face pe drumul de pe partea dreapta a lacului Bolboci, mai informează autorităţile.