29 septembrie 2022

Alessandro Safina îi va încânta pe spectatorii Festivalului BLACK SeaMPHONY

Distribuie pe rețelele tale sociale:

INFORMARE PUBLICĂ

Alessandro Safina îi va încânta pe spectatorii Festivalului BLACK SeaMPHONY în cadrul unui concert grandios care va avea loc sâmbătă, 20 august în acompaniamentul Orchestrei Simfonice Bucureşti, îndrăgitul artist de talie internaţională va susţine spectacolul „Notte Sotto Le Stelle”, sub bagheta dirijorului Francesco Roşa. Atât publicul local, cât şi turiştii aflaţi pe litoral, vor putea asculta muzică italiană, pop /crossover şi operă.

Cu o carieră extraordinară în domeniul operei, Alessandro Safina a concertat pe cele mai importante scene ale lumii. În 1990 a debutat în rolul principal din „La Boheme” de Giacomo Puccini, alături de Katia Ricciarelli, iar cu aceeaşi actriţă a desfăşurat o intensă activitate concertistică în cele mai prestigioase săli din lume, precum Barbicane Hall din Londra şi L’Olympia din Paris.

Debutul său în prestigioase teatre italiene şi europene a continuat: „Il Barbiere di Seviglia” de Paisiello la Teatrul Bibiena din Mantua, „I Capuleti e Montecchi” la Basel, „L’Elisir D’Amore” la Strasbourg, „Il Barbiere Di Seviglia” de Gioacchino Rossini la Marsilia şi „Rusalka” la Festivalul Internaţional Wexford din Irlanda.

A cântat la New York, la Radio City Hall, la Londra, în prezenţa Reginei Elisabeta, într-un concert alături de artişti precum Elton John, Cher, Jennifer Lopez şi la Monte Carlo, ca invitat al Prinţului Rainier. A fost la Seul pentru concertul de deschidere a Cupei Mondiale de Fotbal din 2002, dirijat de maestrul Chung.

În ultima perioadă, a concertat în multe ţări, printre care Brazilia, Coreea, Israel, Olanda, România, Turcia, SUA, Mexic, Grecia etc. În plus, a participat la turneul din Asia al lui Sarah Brightman în calitate de invitat special.

Festivalul BLACK SeaMPHONY este organizat de Direcţia Cultură, Educaţie, Sport, Turism din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa în parteneriat cu Asociaţia Philson Young.

Sursa foto facebook Alessandro Safina