Publicat: 5 Iunie, 2015 - 18:29

Weekend-ul trecut, Brăila a fost capitala muzicii uşoare, cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară „George Grigoriu” a avut loc în perioada 29-31 Mai, la Casa Tineretului din Brăila, oraşul natal al regretatului compozitor. 

 

În deschiderea evenimentului a cântat în duet cu Alexandra Crişan, nimeni altul decât Alessio Paddeu, finalistul X Factor originar din Italia ce i-a uimit pe juraţii show-ului de televiziune cu vocea sa.

Alessio Paddeu şi Alexandra Crişan au deschis seara de gală, cânând „Caruso”, de Lucio Dalla. Cei doi au surprins plăcut publicul, admiratorii aclamându-i pe artişti minute în şir.

Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară „George Grigoriu”, ce se desfăşoară în fiecare an la Brăila, a avut în concurs 24 de concurenţi, cu vârste între 16 şi 30 de ani: 13 din România şi 11 din străinătate (Bulgaria, Cuba, Elveția, Italia, Republica Moldova, România, Rusia). Artistii au fost acompaniti de Big Band-ului Radio (formula restransa), condus de Ionel Tudor, gazda festivalului fiind cunoscutul prezentator Octavian Ursulescu. Presedintele juriului a fost binecunoscutul compozitor si interpret Marius Teicu. Alaturi de el au mai evaluat prestatiile concurentilor compozitorul Horia Moculescu si textierul Andreea Andrei - fiica maestrului George Grigoriu si, totodata sotia compozitorului Ionel Tudor. Fiecare seara de concurs s-a incheiat cu un recital sustinut de artisti romani celebri - Luminita Anghel, Pepe, Proconsul. Organizatorii evenimentului au fost Consiliul Judetean Braila, Centrul de Creatie, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, Societatea Romana de Radiodifuziune.

Cea de-a XI editie a Festivalului International de Muzica Usoara "George Grigoriu" de la Braila si-a desemnat castigatorii in seara de duminica. In acest an, trofeul a fost castigat de italianul Amato Scarpellino. Artisul care a cantat in deschiderea serii de gala, finalistul X Factor Alessio Paddeu a fost foarte incantat ca un conational de-al sau a primit trofeul, declarand: „Italia cucereste Romania! Vocea italiana se face auzita tot mai mult in aceasta tara latina care ne iubeste si pe care o iubim!” Chiar zilele trecute si Alessio a bifat un trofeu pe lista celor obtinute in tara noastra, el castigand la Calarasi trofeul Festivalului National de Interpretare a Muzicii Usoare „Flori de Mai”, editia a XXVII-a. Artistul a cucerit juriul cantand piesele: „Ochii tai” - Holograf si „Bohemian Rhapsody” - Queen.

In urmatoarea perioada, Alessio Paddeu – care este reprezentat de o casă discografică din Italia - ROXYL MUSIC LABEL, cu Angelo Bardellino presedinte, Rocco Palazzo director artistic si vocal coach, Franco Iannizzi management si Divas Talent, reprezentata de Gabriela Serban – pregăteşte lansarea unui nou disc cu compoziţii proprii, inedite, şi un single în colaborare cu o casă de discuri din România şi cu un artist român foarte cunoscut şi iubit din ţara noastră, care este, însă, surpriză.
 

Localizare: 

Geolocation is 45.2635292, 27.967278