Publicat: 10 Decembrie, 2013 - 10:45

118 sportivi din 21 de ţări au participat la această competiţie de la Eger, Ungaria. Florin Kovacs (32) şi Alex Bologa (18), împreună cu Gianina Andreica, antrenoare la „U”-CSM Cluj şi la Centrul Olimpic Feminin de Judo din Cluj au reprezentat România.
Alex este elev la Liceul Pentru Deficienţi de Vedere din Cluj şi Florin Kovacs (Bacau) a practicat judo-ul înainte ca văzul să i se deterioreze şi a reluat antrenamentul când a aflat de intenţia Clubului Sportiv Lamont din Cluj de a crea o echipă de sportivi judocani cu deficienţe de vedere.

La Campionat European Florin a obţinut locul 9 la categoria sa de 73 kg şi Alex, deşi a împlinit 18 ani abia în noiembrie, a participat la proba seniorilor – 60 kg pentru a câştiga experienţă clasându-se pe locul 7, un rezultat bun pentru prima lor competiţie internaţională majoră.

Alex a participat la clasa sa – 60 kg, la Jocurile Mondiale pentru Juniori, destinate sportivilor sub 21 de ani. câştigand meciurile cu sportivii din Spania, Azerbaidjan şi Belarus şi în final a pierdut în faţa Rusiei, obţinând medalia de argint. Acesta a fost un rezultat excelent pentru el, care a progresat foarte mult în ultimele 18 luni alături de antrenoarea sa Gianina, antrenându-se zilnic la Centrul Olimpic de Judo din Cluj. Alex a obţinut puncte valoroase în clasament, care îl vor ajuta să-şi realizeze visul de a fi primul judocan nevăzător care va reprezenta România la Jocurile Paralimpice de la Rio din 2016.