29 ianuarie 2022

Alex Cascatău va testa prototipul Duqueine D08 LMP3 campion în European Le Mans Series, cu DKR Engineering

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Alex Cascatău nu este încă gata de a intra în hibernare astfel că revine în Spania, pe Circuit de Barcelona-Catalunya, pentru a serba Ziua Naţională a României în stil mare, la bordul prototipului Duqueine de clasă LMP3 care a învins în acest an în European Le Mans Series.

La nici două luni după ce a avut ocazia să bifeze o jumătate de zi de teste pe circuitul Tazio Nuvolari din Italia la bordul Ligier-ului JS P320 al celor de la BHK Motorsport, Alex va reveni pe data de 1 decembrie la comenzile unei maşini de LMP3, tot la Barcelona acolo unde a avut parte de prima experienţă cu un astfel de prototip, în urmă cu un an. De această dată, însă, Cascatău va putea să pună la încercare rivalul Ligier-ului JS P320, respectiv Duqueine-ul M30-D08.

Este vorba chiar de şasiul care i-a adus pilotului DKR Engineering Laurents Hoerr titlul la categoria mezină a prototipurilor în cadrul European Le Mans Series (ELMS). Luxemburghezii de la DKR Engineering şi-au reconfirmat în 2021 experienţa în cursele de anduranţă la peste un deceniu de când ‘muşcau’ din greii campionatului FIA GT cu al lor Corvette C6.R de categorie GT1. Astfel, echipajul #4 al DKR Engineering a câştigat de trei ori la rând (Le Castellet, Monza şi Spa-Francorchamps) aducându-i primul titlu de campion al seriei lui Hoerr.

DKR Engineering este o echipă deja familiară cu laurii succesului în cursele de LMP3-uri, formaţiunea fiind la al cincilea titlu la rând la această categorie după cele patru titluri obţinute în Michelin Le Mans Cup (două tot cu Hoerr în cockpit). Garajul de la Barcelona nu va fi, însă, populat de mecanicii DKR căci însăşi uzina Duqueine Engineering, care a achiziţionat cunoscutul producător Norma, va pregăti maşina cu ocazia acestui test la care va mai lua parte un alt pilot român în persoana lui Mihai Zamfir, cel care a concurat în 24H Series la Dubai, pe lângă apariţiile sale în Romanian Endurance Series.

Cascatău are deja în dreptul său un sezon încununat cu succes în GT & Prototype Challenge (Supercar Challenge) în Olanda, la categoria CN, astfel că se va adapta repede cu modelul Duqueine. Acesta face parte din a doua generaţie de modele de clasă LMP3 fiind dezvoltat plecând de la Norma M30 din anii anteriori. Circuitul este şi el unul cunoscut şi, totodată, unul pe care Cascatău s-a simţit bine şi anul trecut atunci când a realizat timpi rapizi, comparabili cu cei ai tinerilor veniţi din formulele inferioare de monoposturi care au mers şi ei în teste pe pista de Grand Prix a Spaniei cu maşini de LMP3.

Alex Cascatău: ‘Sunt foarte bucuros că am putut să vin şi cu această ultim㠑surpriză’ în acest an şi anume al doilea test cu o maşină de LMP3. Mi-am setat, aşa cum am mai spus, ca ţintă clară bifarea de curse la bordul maşinilor de clasă LMP3 şi consider că, în acest proces, este foarte important să înţeleg ce oferă şi platforma Duqueine. Revenirea la Barcelona îmi oferă un punct de plecare constant prin care voi compara experienţa mea cu Ligier-ul cu cea de pe 1 decembrie.’
www.alexcascatau.com

West Competition Racing
contact@westcompetition.ro