26 mai 2022

Alexandru Arşinel: Sunt Arşinel, cu bunele şi cu relele mele. Mai mult de atât nu mai pot să dau, nu mai am timp!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

De numele invitatului Irinei Păcurariu la „Reţeaua de idoli”, în ediţia de luni, 18 octombrie, de la ora 21:00, la TVR 2, se leagă o jumătate de secol de umor românesc.

E suficient să spui Alexandru Arşinel ca să te gândeşti la roluri memorabile în teatru şi film, spectacolele de revistă dar şi marea sa pasiunea pentru muzică.

La 82 de ani, maestrul Alexandru Arşinel a rămas aşa cum îl ştim: expansiv, volubil şi înzestrat din plin cu simţul umorului. Faţă în faţă cu Irina Păcurariu, în interviul pentru „Reţeaua de idoli”, actorul şochează prin firesc şi sinceritate, dar şi prin nostalgia după cuplul „Stela şi Arşinel”.

„Am întâlnit un Alexandru Arşinel la 82 de ani, care face proba rezistenţei, deşi a trecut în ultimii ani prin dure suferinţe medicale şi personale, care au şters mult din sunetul aplauzelor în care i-a plăcut să-şi trăiască viaţa. La patru ani de când partenera şi prietena lui îi zâmbeşte doar din cuplete de arhiva, Alexandru Arşinel evocă zecile de ani în care a împărţit scena cu Stela Popescu si acceptă să fie provocat cu cele mai sensibile capitole din viaţa lui”, spune Irina Păcurariu.

În anul 1978, destinul a aranjat lucrurile în aşa fel încât Alexandru Arşinel să devină partenerul de scenă al Stelei Popescu. De atunci, cuplul a făcut istorie în umorul românesc. Prietenia dintre Stela Popescu şi Alexandru Arşinel a durat 40 de ani. Cei doi artişti îndrăgiţi s-au despărţit în urmă cu câţiva ani, pentru totdeauna, după ce Stela Popescu s-a stins din viaţă fulgerător. Alexandru Arşinel mărturisea că odată cu dispariţia partenerei sale de scenă, s-a dus şi o parte din el.

„Irina Păcurariu: Cum vă strigă nepoţii?

Alexandru Arşinel: Bunelu! Cel mai frumos îmi zice Maria… E în clasa a XI-a, o fată foarte frumoasă. Zilele astea a fost pe aici. Şi când vin şi intră îşi pun masca, pentru că nu este uşor să intre într-o casă de teama „criminalului” ăsta care umblă prin aer…

Irina Păcurariu: Nu v-a ocolit…

Alexandru Arşinel: Nu, aproape pe nimeni nu a ocolit. Ăsta mi-a fost destinul… Să fiu la dispoziţia oamenilor, la tot ceea ce vor ei să gândească despre mine. Fie că îmi convine, sau nu îmi convine. Sau mă judecă din punct de vedere al unor lucruri mai mult sau mai puţin adevărate. Sunt Arşinel, cu bunele şi cu relele mele… Mai mult de atât nu mai pot să dau, nu mai am timp!”, a spus Alexandru Arşinel la „Reţeaua de idoli”, în ediţia de luni, 18 octombrie, de la ora 21:00, la TVR 2.