Publicat: 19 Octombrie, 2018 - 16:00

Crime Scene Press, editura neobosiților George Arion și Alexandru Arion, singura care publică la noi exclusiv romane polițiste, lansează un nou roman semnat de Stelian Țurlea – Algoritmul Funcoin.

În 2008, un oarecare ”Satoshi Nakamoto” publica pe internet un algoritm care lega mai multe calculatoare între ele. Computerele îşi foloseau puterea de procesare şi astfel se crea cea mai importantă monedă virtuală din istorie - bitcoinul. De atunci au apărut sute de alte criptomonede, a căror valoare a sporit enorm (la un moment dat un bitconi ajuinsese să valoreze peste 19000 de dolari!) și cu care se poate cumpăra orice (case, mașini, călătorii). Dar criptomonedele pot finanța și terorismul și traficul cu droguri. Ca atare, în 2018, la reuniunile de la Buenos Aires, G20, grupul celor mai mari puteri economice din lume, a decis să reglementeze tranzacționarea lor. Criptomonedele sunt atât de răspândite, inclusiv la noi, încât, foarte recent, la Târgul Național Imobiliar, se anunța că un viitor apartament se poate achiziționa și cu bitcoini. Cam în același timp, o bandă de răpitori din  Africa de Sud cerea o răscumpărare în bitcoini, care nu lasă urme.

Romanul lui Stelian Țurlea pornește de la această realitate. Între mulțimea de monede virtuale noi se află și Funcoin, creat de un tânăr român pe care îl răpesc mai mulți interlopi, punându-l să creeze monede virtuale pentru ei. Intră în acțiune mai vechile noastre cunoștințe, inspectorul Victor Stamate și adjunctul său Petruș, pregătiți din nou să zgâlțâie sistemul politic și polițienesc care susține, prin câțiva indivizi corupți, interlopii și traficul cu droguri. Suspans și aventură.

O nouă carte de Stelian Țurlea – o nouă invitație la aventură, susține George Arion.

Născut în 1946, Stelian Ţurlea este autor a douăzeci și patru de romane, un volum de povestiri, unsprezece cărţi de publicistică, nouă cărţi pentru copii şi două traduceri. A îngrijit şase albume. A primit Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatură pentru copii (2003),  Premiul Asociaţiei Editorilor din România pentru literatură pentru copii (2005), Premiul Special al Uniunii Scriitorilor (2006), Premiul Asociaţilor Scriitorilor din Bucureşti (2007), Premiul „Flacăra” pentru literatură (2011). A fost nominalizat la Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatură pentru copii în 2000 şi Premiul AER pentru roman în 2003.

Tag-uri Nume: