Publicat: 2 Septembrie, 2019 - 11:25
Share

Dan Barna a declarat, luni, că Alianţa USR-PLUS cere din nou partidelor şi preşedintelui Klaus Iohannis să sprijine un acord politic în vederea organizării alegerilor anticipate, imediat după alegerile prezidenţiale. 
Liderul USR că îşi asumă obiectivul alegerilor anticipate şi cere Guvernului Dăncilă să vină pentru votul de încredere al Legislativului, deoarece a pierdut majoritatea parlamentară.

„E un obiectiv pe care mi-l asum acela de a cere un acord politic, în care să se implice şi preeşdintele Iohannis şi alte partide de opoziţie, pentru a organiza acest alegeri anticipate. Astăzi cerem Guvernului Dăncilă să vină în Parlament, pentru că nu mai are majoritate şi nu mai reprezintă dorinţa cetăţenilor”, a explicat Barna.

La rândul său, preşedintele PLUS Dacian Cioloş a reiterat faptul că Alianţa e pregătită oricând să vină la guvernare.

„Legat de criza politică în care ne aflăm. O primă constatare guvernul PSD nu mai are majoritate în Parlament. În orice ţară normală în care nu mai ai majoritate, te retragi şi îi laşi pe alţii să construiască. Dacă chiar cred atât de mult în principiul majorităţii atunci doamna Dăncilă nu mai trebuia să aştepte, trebuia să îşi depună demisia şi să lase o altă majoritate să formeze guvernul. Dacă doamna Dăncilă nu pricepe cum funcţionează democraţia, atunci există o moţiune de cenzură. Alianţa USR-PLUS suntem gata să ne asumăm guvernarea, mandatul pe care noi am interpretat că l-am primit şi pe 26 mai de la românii care au arătat că nu mai cred în această majoritate”, a declarat Dacian Cioloş.

Alianţa USR-PLUS a lansat organizarea alegerilor anticipate la scurt timp după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă.

Preşedintele României a precizat, săptămâna trecută, că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. Acesta a mai spus că actualul Guvern are nevoie de o confirmare în Parlament şi solicită declanşarea procedurii în acest sens.