Publicat: 11 Iulie, 2012 - 20:12
Share

Anul 2012 este declarat “Anul dialogului intercultural: Uniunea Europeană-China” și își propune să promoveze și să consolideze înțelegerea reciprocă prin schimburi culturale, să dezvolte o cooperare structurală între poporul chinez și instituții culturale ale Uniunii Europene, să stabilescă un dialog pe termen lung despre politicile privind aspecte de interes comun.

În acest sens, Teatrul de Animație Țăndărică a încheiat un parteneriat pe 10 ani cu Guangzhou Performnace/Film Co Ltd și Teatrul Belei și va participa în cadrul acestui program cultural cu spectacolul “Alice în țara minunilor”, în regia lui Alice Barb, printr-un turneu extrem de important care va avea loc în luna septembrie 2012 în Guangzhou, China.

Așadar, ne-ar face o deosebită plăcere să vă avem alături la premiera oficială în limba chineză a spectacolului “Alice în țara minunilor”, care va avea loc în data de 17 iulie, la orele 18.30, la sala Lahovari din strada Eremia Grigorescu, nr. 24.

 "Parteneriatul încheiat cu instituțiile culturale din China ne va deschide calea spre o nouă percepție a teatrului de animație românesc în lume, favorizând integrarea produsului cultural autohton în rețelele internaționale ASSITEJ. Turneul din septembrie reprezintă un experiment teatral unic, o responsabilitate uriașă și cred că participarea este esențială, iar strângerea relațiilor culturale este un cert câștig reciproc.", a declarat Călin Mocanu, managerul Teatrului Țăndărică și președinte ASSITEJ România, desemnat anul trecut, în cadrul Târgului Internațional de Artă de la Guangzhou, cel mai bun manager cultural prezent la eveniment.

La premieră vor participa oficiali de la Ambasada Republicii Populare Chineze, oficiali din cadrul Primăriei Municipiului București și ai Ministerului Culturii, membrii ai comunității chinezești, dar și români iubitori de cultură chineză.