28 mai 2022

Alin Stoica: Evaluăm situaţia, mă voi consulta şi cu autorităţile sanitare şi de mediu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, vineri, că evaluează situaţia din Sectorul 1, unde Primăria solicită declararea stării de alertă.

„Evaluăm situaţia, mă voi consulta şi cu autorităţile sanitare şi de mediu şi vom analiza şi documentaţia pe care Primăria Sectorului 1 ne-o trimite şi apoi vom avea un răspuns”, a spus Stoica, într-o declaraţie de presă.

„Am solicitat Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Municipiului Bucureşti o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situaţiei sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de şantajul şi suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate. În paralel, am purtat discuţii cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 şi am ajuns la un acord. Am aflat că staţiile de sortare şi-au redeschis porţile începând de astăzi dimineaţă pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste staţii erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăţilor făcute de Primăria Sectorului 1”, a scris primarul Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.