Publicat: 12 Iunie, 2015 - 13:17

La ședința de plen comun a Parlamentului, în care se dezbate și se votează moțiunea de cenzură inițiată de liberali, co-președintele PNL Alina Gorghiu le-a adresat un îndemn colegilor parlamentari să folosească această ocazie ca pe o șansă de a-și recâștiga onoarea.

Actualul premier al României" nu mai are legitimitate, a arătat Gorghiu, care a acuzat guvernul că refuză să organizeze alegeri, încălcând legea.

"Ne dorim să punem capăt abuzului"

"Cu trei zile înainte ați decis că Ponta nu este egal în drept cu restul românilor. Aveți șansa să demonstrați că arlamentul nu este solidar până la capăt cu ipocrizia și abuzul. Ne dorim să punem capăt abuzului. Vrem ca umilirea cetățenilor să nu se mai întâmple. Ne dorim ca Victor Ponta să plece. Ce s-a întâmplat în diaspora nu a fost un accident. Guvernul Ponta a blocat dreptul de vot al românilor din țară", a spus Gorghiu.

"Dacă anul trecut ați ascuns urnele, acum nici nu ați mai organizat alegeri. Teama dumneavoastră se găsește în teama de alegeri, de proteste, de critică, de presă liberă, nimic diferit decât orice alt dictator. Frica de adevăr vă face să insultați presa", a mai adăugat Gorghiu.

"Nu ați votat această lege"

"Ați dublat alocațiile pentru copii deși nici nu ați votat această lege propusă de PNL. Ați suspendat Constituția și v-ați organizat mitinguri pe stadionul național. Vă este teamă de dreptate. Domnule Victor Ponta, în opinia PNL ați transformat dintr-un stat de drept într-unul nedrept. Un stat în care un ministru insultă milioane de români care au o singură vină, aceea că nu sunt votanți ai PSD", a mai spus vicepreședintele PNL.

Alina Gorghiu este de părere că PSD a încercat să organizeze mitingul de vineri pentru ca "opoziția să vadă ce poate să pățească dacă iese în stradă", asta "în cinstea a 25 de ani de la mineriadă".

"A fost o greșeală nesăbuită să avem încredere în PSD"

"Veți pierde puterea! Că se întâmplă azi, că se întâmplă în curând, dar o veți pierde. Poate încerca la infinit Victor Ponta să înlăture dreptul la vot, la proteste, la liberă exprimare? Lumea nu a început și nu se termină cu Victor Ponta. Azi putem să punem capăt chinului pentru democrație. Cer astăzi scuze în Parlament. DA. A fost o greșeală nesăbuită să avem încredere în PSD. Nu am crezut că un om tânăr poate să îngrădească dreptul la vot. Ați organizat o mineriadă parlamentară împotriva justiției. A fost o greșeală să avem încredere în Ponta", a mai adăugat Ghorghiu.

Alina Gorghiu a invitat parlamentarii să se comporte ca "niște parlamentari și nu ca niște oi care stau în staul", precizând că îl citează pe premier și că personal nu și-a permite să folosească asemenea expresii.

Ședința de plen comun a Parlamentului dezbate și votează vineri moțiunea de cenzură inițiată de PNL. Pentru a trece, moțiunea trebuie să întrunească 278 de voturi favorabile, iar în sală sunt prezenți 364 de deputați și senatori.