29 mai 2022

Alina Gorghiu: Vom propune un amendament la art. 10 indice 2, prin care soluţia legislativă de interceptare a comunicaţiilor să fie eliminată

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Senatorul PNL Alina Gorghiu anunţă că liberalii vor propune un amendament la Codul Comunicaţiilor prin care soluţia legislativă de interceptare a comunicaţiilor să fie eliminată din acest proiect.

„Dezbaterea legitimă pe Codul Comunicaţiilor din spaţiul public a fost concentrată pe ideea că textul votat de Camera Deputaţilor, intrat în comisiile din Senat – Cameră decizională – lărgeşte mult spectrul de acţiuni de interceptări şi acces, pe care CPP nu le prevede. Legea are multe părţi bune, este o transpunere a unei directive necesare, dar la Senat merită îmbunătăţită. Vom propune un amendament la art. 10 indice 2, prin care soluţia legislativă de interceptare a comunicaţiilor să fie eliminată din Proiectul de lege pentru transpunerea directivei UE 2018/1972 (Codul european al comunicaţiilor)… Nu vreau să întârziem adoptarea legii, dar consider absolut necesară această modificare. Orice prevedere legată de interceptarea legală a comunicaţiilor este inclusă în codificarea penală. E păcat să lăsăm un articol scris neclar să umbrească un Cod al comunicaţiilor necesar şi bun!”, a scris Gorghiu, joi, pe Facebook.