Publicat: 6 Decembrie, 2017 - 10:23
Share
„Manifestanți ai luptei pentru Justiție au ajuns "toți ziariștii mercenari de la Roșia Montană”, care ar trebui ei înșiși să fie în pușcărie”

 Alina Mungiu Pippidi a declarat la B1TV că „Ziariștii mercenari ar trebui ei înșiși să fie în pușcărie, nu să ceară trimiterea altora după gratii”.

”Oamenii care ies în stradă și strigă contra Curții Constituționale nu sunt preocupați că azi a crescut cu 13% bugetul la servicii, într-o țară care are nevoie disperată de investiții în educație și în sănătate. Nimeni nu a adăugat o pancartă la manifestații, în care să spună ce se spunea la manifestațiile de la Roșia Montană, care erau integral civile și nepartinice. Acolo era un mic afiș care spunea: SRI, mai lasă-ne și nouă niște bani de Educație!. N-am văzut acest afiș anul ăsta.

Eu îi bănuiesc pe oamenii ăștia că sunt extraordinar de puțin informați, că sunt chiar mai puțin informați decât eram noi acum 27 de ani, în Piața Universității. Iar niște oameni care nu știu ei ce e un stat de drept, care încep prin a lupta cu Curtea Constituțională, care este unicul arbitru care mai poate să țină echilibrul între cele două puteri... Iar dacă manifestanții sunt atât de ignoranți, încât ei cred că acest arbitru trebuie eliminat, că așa le-au spus cei doi-trei scriitori din servicii pe care-i citesc ei pe Facebook, că în rest nu citesc nimic altceva...

În fruntea manifestațiilor și luptei pentru Justiție sunt toți ziariștii mercenari de la Roșia Montană, toți ăia care au fost în expediția din Noua Zeelandă, toți ăia care s-au dovedit că luau bani, toți ăia care într-o țară normală ar fi ei la pușcărie, nu să ceară ei să fie alții la pușcărie. Cum au putut să se infiltreze după atâtea luni? Pentru că lumea nu a știut cine sunt, dar ei sunt notorii. Lumea nu e suficient de informată”, a mai declarat Alina Mungiu Pippidi.

Tag-uri Nume: