Publicat: 14 Ianuarie, 2017 - 18:33
Share
"Putem investiga ce firme are SRI și în ce organe de presă au acțiuni direct sau indirect?

Politologul Alina Mungiu-Pippidi, preşedintele Societăţii Academice Române, face afirmaţii grave într-un editorial în care analizează situaţia după suspendarea generalului SRI Florian Coldea.

Într-un articol publicat pe platforma romaniacurata.ro, Mungiu-Pippidi afirmă că este urmărită şi ameninţată de SRI. Preşedinte SAR vorbeşte şi despre influenţa Serviciului Român de Informaţii în presă, lansând o ipoteză inedită: Uniunea Salvaţi România ar fi susţinut tehnocraţii pentru a obţine susţinerea presei controlate de SRI.

"(...) am ajuns, de la politețea de pe timpul lui Maior la telefoane de amenințare, ultimul, acum o săptămînă, la cinci minute după o ședință pe Skype despre un proces în curs. „Ce faceți, doamnă, de ce nu vă vedeți de treabă acolo în Germania etc”. Notez numărul, iar ieri a trebuit să îmi resetez toate parolele după atacuri. Am ieșit de pe Skype și What’s App, iar la telefon oricum nu vorbesc, așa că nu vă mai osteniți. Am supraviețuit eu în anii nouăzeci, cînd curgea cu de-astea, așa că acum e nebun cine crede că mai sperie pe cineva. Dar nici busolă nu mai aveți, dacă îmi faceți mie chestii din astea, care am canale și la NATO, și la presa străină, și unde vreau, numai din responsabilitate declin să fiu citată de presa străină asmuțită zilele astea pe „abuzuri judiciare” de niște infractori cu bani, dar care, da, au și ei niște drepturi, că nu trăiesc în China", scrie Alina Mungiu-Pippidi.

Trecând la analiza situaţiei generate de dezvăluirile şi acuzaţiile lui Ghiţă, Alina Mungiu-Pippidi menţionează şi influenţa SRI în presă. Aceasta vehiculează un scenariu grav, sub formă de întrebări retorice.

"Putem investiga ce firme are SRI și în ce organe de presă au acțiuni direct sau indirect? Măcar să ne propunem să vedem imperiul manipulării de aproape? USR, prin Matei Păun, a făcut dealul cu „tehnocrații” în schimbul promiterii sprijinului de presă, care pînă atunci băgase USR sub preș, cum fac cu tot ce e spontan și unde nu plătește nimeni. A cui presă e aceea, dacă pot să întreb, că tehnocrații în sine nu aveau nici un fel de presă, ce să mai spun de KJ, care are presă mai ales proastă? Cine de fapt controlează așa de mult din presă și are birouri la Cotroceni și guvern, mai ales cea electronică, încît poate face asemenea tîrguri? Nu cumva?", mai scrie AMP, pe romaniacurata.ro.