Publicat: 9 Aprilie, 2012 - 14:14
Share

 Alpha Bank este aproape de a încheia un acord pentru vânzarea unei participaţii de până la 30% din subsidiarele est-europene, printre care şi cea din România, către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Astfel, Alpha Bank intentioneaza sa separe unitatile sale din Romania, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Albania si Macedonia de compania mama din Grecia si sa le integreze intr-un holding, in care BERD va cumpara o participatie.

La mijlocul lunii Martie boardul Alpha Bank a cerut actionarilor sa anuleze fuziunea cu EFG Eurobank din cauza impactului conversiei de obligatiuni prin care Grecia si-a redus datoria de stat cu peste 100 miliarde euro, fapt care a indus pierderi mult mai ridicate celor doua banci fata de nivelul estimat la incheierea acordului de fuziune.

Actionarii celor doua banci au aprobat in noiembrie fuziunea, in urma careia ar fi fost creata cea mai mare banca elena, bine pozitionata pentru a face fata crizei datoriilor de stat, care a cauzat retrageri de depozite si cresterea creditelor neperformante.

Sursa: Bancherul