Publicat: 19 Februarie, 2012 - 12:37
Share

Începutul acestui an i-a găsit pe timișoreanul Cristian Tzecu, piteșteanul Cătălin Neacșu, bucureșteanul Andrei Cupaciu și australianul Ion Mihăilă în deșertul Atacama din Chile, la baza celui mai înalt vulcan al lumii, Ojos Del Salado (6893m). Într-un mediu fascinant ce amintește mai degrabă de un peisaj marțian decât de normalitatea terestră, primii doi dintre ei au urcat pe biciclete, ducând cu ei un steag pe care doreau să îl poarte cât mai sus cu putință.

După o perioadă de aclimatizare pe vârful Aconcagua, Argentina, alpiniștii-cicliști au reușit să atingă vârful chilian Ojos Del Salado, iar mai apoi să urce pe biciclete până la cota 5738m, depășindu-și astfel recordul din 2008, când au urcat pe Himalaya până la 5374 m.

Atât pe Ojos Del Salado, cât și în ascensiunea pe biciclete, echipa a purtat cu ea un steag cu semnăturile autoreprezentanților* de la CevaDeSpus.Ro.  Prin acest demers, alpiniștii încearcă să atragă atenția asupra mișcării de autoreprezentare a persoanelor cu dizabilități, asupra luptei zilnice pe care acestea o întâlnesc in viaţa lor, de a fi acceptate să trăiască firesc, ca persoane egale în drepturi și șanse cu ceilalți membri ai comuntății.

Cristian Tzecu și autoreprezentanții de la CevaDeSpus.Ro vor susține Marți, 21 Februarie, începând cu ora 12 o conferința de presă organizată în Sala de Consiliu, la parterul Corpului Electro al Universității Politehnica din Timișoara (bv. Vasile Pârvan, nr.2).