10 august 2022

Am ajuns la jumătatea Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului – SEAS 2022

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Am ajuns la jumătatea Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului – SEAS 2022. Încă patru săptămâni de spectacole!

ÎN SĂPTĂMÂNA A CINCEA, CINCI SPECTACOLE DE LA TEATRELE DIN CONSTANŢA, SIBIU, BOTOŞANI ŞI CHIŞINĂU ŞI UN SPECTACOL FOLCLORIC

Începe cea de-a doua jumătate a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului – SEAS 2022. Urmează patru săptămâni la fel de intense, cu numeroase spectacole, din toată ţara şi din Chişinău.

În săptămâna a cincea, Teatrul de Stat Constanţa îşi invită spectatorii la o nouă serie de spectacole: astăzi, 2 august, de la ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja – „Gaiţele” de Al. Kiriţescu, una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească, o producţie TSC, în regia lui Lucian Iancu. Un spectacol montat cu mai mult de zece ani în urmă, dar care încă se joacă în faţa unor săli arhipline. Ca şi în cazul altor producţii ale TSC, vă amintim că această reprezentaţie din cadrul SEAS 2022 este o ocazie rară de a vedea „Gaiţele”, întrucât spectacolul nu poate fi adaptat pentru Sala Studio, iar scena teatrului se află în renovare. De altfel, spectacolul este aproape sold out, ceea ce arat că spectatorii ştiu să profite de această oportunitate.

Joi, 4 august, de la ora 21:00 tot la Teatrul de Vară Soveja, puteţi vedea o comedie excelentă de Neil Simon, care aduce în prim plan un triunghi amoros din San Francisco-ul anilor ’60: „Îmi place cum miroşi”, o producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu, în regia lui Puiu Şerban. Un alt punct tare al acestui spectacol este garnitura excepţională de actori de la Sibiu, în frunte cu Ofelia Popii, cea care a primit de TREI ori premiul UNITER pentru Cea mai bună actriţă.

Vineri, 5 august, de la ora 21:00, pe scena din Parcul Arheologic, trupa Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani vine cu un spectacol ce are premise speciale de a atrage în primul rând publicul constănţean, căci „Eroine” este un spectacol pe texte de Ovidius Publius Naso, traduse şi adaptate de regizorul Andrei Măjeri. Este, de fapt, doar cea de-a treia reprezentaţie a acestui spectacol puternic, despre feminitate, care a avut premiera la Botoşani în 11 şi 12 iunie, la finalul stagiunii teatrale 2021 – 2022.

Sâmbătă, 6 august, de la ora 21:00, la Parcul Arheologic, Centrul Cultural Judeţean „Theodor Burada” participă la SEAS 2022 cu un spectacol de folclor: Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâuleţul” şi invitaţi – unde ACCESUL este GRATUIT, în limita locurilor disponibile.

Concomitent, sâmbătă, la Teatrul de vară Soveja, tot de la ora 21:00 Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău prezintă spectacolul „Hamlet în sos picant” de Aldo Nicolaj, o comedie în care acţiunea se petrece în Castelul Elsinore, dar nu în sala tronului, ci în bucătăria regală, personajul principal fiind masterchef-ul Froggy, care drege, din polonic, cuţite şi pahare, tragedia prinţului danez bântuit de himere.

Duminică 7 august, de la ora 21:00, în Parcul arheologic, vă invităm la spectacolul „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, tot o producţie a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” Chişinău, în regia lui Alexandru Cozub, o prea frumoasă poveste de dragoste care se înfiripă între Profesorul Miroiu şi o tânără sfâşiată între aspiraţiile romantice, înalte, şi cele pragmatice, terestre.

*******

A patra săptămână din SEAS 2022 a adus în faţa publicului, în aer liber, trei spectacole valoroase, apreciate prin prezenţa numeroasă a spectatorilor şi prin aplauzele îndelungate şi intense.

Spectacolul „Cea mai frumoasă soţie” de Eugene Labiche, în regia lui McRanin, una dintre comediile de succes ale Teatrului de Stat Constanţa, a atras la Teatrul de Vară Soveja peste 300 de spectatori – constănţeni, dar şi turişti -, care au scos actorii la rampă, cu aplauze prelungite.

Vineri seară, muzicienii din Sorin Zlat Band au încântat publicul din Parcul Arheologic cu proiectul lor Groove Garden – un concert de jazz-funk, excepţional interpretat de artişti experimentaţi şi cunoscuţi pe scena jazz-ului românesc şi internaţional. Spectatorii prezenţi au vibrat alături de trupă, au cântat şi chiar au dansat, ceea ce ne îndreptăţeşte să afirmăm, cu bucurie, că şi acest concert a fost un succes.

Sâmbătă seară, la Teatrul de Vară Soveja, talentaţii artişti din trupa directorului de scenă Victor Ioan Frunză au oferit o lecţie de teatru. Cu toate că a avut prima reprezentaţie în 1662, pe vremea Regelui Soare, spectacolul „Şcoala nevestelor” de Moliere, cu un text adaptat la vremurile noastre chiar de interpretul rolului principal, valorosul actor Adrian Nicolae, a fost aplaudat şi aclamat de un public numeros, de peste 400 oameni, marcând finalul încă unei săptămâni de succes neîndoielnic!

*******

Vă reamintim că pentru spectatorii care cumpără bilete din timp, TSC a iniţiat o campanie promoţională EARLY BIRD, primele 150 de bilete la fiecare spectacol programat la Teatrul de Vară Soveja şi primele 50 de bilete la fiecare spectacol programat pe scena din Parcul Arheologic având tariful redus de 30 lei.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe www.mystage.ro, de la Info Point City Park Mall, de la Sala Studio a Teatrului din str. Ion Lahovari nr. 2A, şi, cu o oră înainte, de la casieriile din locaţiile în care sunt programate spectacolele – Teatrul de Vară Soveja sau Parcul Arheologic.

SEAS este un eveniment organizat de Teatrul de Stat Constanţa şi finanţat de Consiliul Judeţean Constanţa. Partener principal este Primăria Municipiului Constanţa.

Mulţumim partenerilor noştri – Barrissimo Cocktail Bar, restaurantul Mangia Mangia, restaurantul Bierhaus, Plaja Gaia – care doresc să încurajeze participarea la evenimente culturale, aşa încât toţi spectatorii noştri beneficiază de reduceri prezentând un bilet la un spectacol din săptămâna respectivă. Mulţumim Florăria Magnolia pentru frumoasele buchete oferite participanţilor.