Publicat: 13 Decembrie, 2016 - 10:25
Share

 În ţara unde are drept de vot tot românul, dar vine la vot cine vrea, de regulă doar cei interesaţi, unde votează oameni care nici nu ştiu în ce ţară trăiesc, care le este capitala şi cu atât mai puţin cine este Preşedintele ţării, nu ai de ce să te miri şi poţi să înţelegi foarte bine de ce au câştigat alegerile unii sau alţii.

            După ce clasa politică, nereformată de 27 de ani încoace, a eşuat lamentabil, după ce am fost minţiţi şi ne-au fost trădate aşteptările, după ce tot felul de propagandişti şi specialişti în alegeri parlamentare ne-au explicat că e bine să alegem persoane şi nu liste, paradoxal, azi, când scriu aceste rânduri, ne-au fost puse în faţă să votăm tot liste şi nu candidaţi, aşa-zis „personalităţi” ale vieţii socio-politice româneşti. Probabil nu era pe placul liderilor partidelor politice după ce au constatat migraţii masive ale celor aleşi către sfera puterii sau a majorităţii parlamentarilor de la putere. În contextul celor de mai sus, întrebarea firească este: acum că am votat noul Parlament, noi oare cu ce ne vom alege?

            În legislaţia trecută ne-am trezit cu cel mai stufos Parlament, dar şi cel mai neperformant!

            Am ales ceva şi timp de patru ani am asistat la tot felul de migrări de la un partid la altul, cu desfiinţări de partide care s-au evaporat, am avut un guvern oarecum legitim, emanat în urma unei majorităţi parlamentare, condus de Victor Ponta, care a plecat în urma unei catastrofe umane de la Clubul „Colectiv” şi a venit în ultimul an un altul, aşa-zis tehnocrat, care şi-a dovedit cu prisosinţă inabilitatea  şi incompetenţa de a şti ce nevoi are acest popor. Am asistat, fără să facem nimic, cum un Guvern inactiv, găunos şi lipsit de viziune, a bulversat până la paroxism puşcăriile, a intrat în conflict cu magistraţii şi ne-a anunţat că cererea şi pretinderea drepturilor fundamentale ale omului sunt un moft !

            Am avut neşansa să nu extragem niciun euro din fondurile nerambursate de aceşti tehnocraţi de la U.E., unde de altfel România a plătit dările care îi sunt impuse anual.

            Halal performanţă!!!

            Ne ferim să nu plătim amenzi la CEDO, în timp ce nu facem nimic pentru ameliorarea drepturilor omului în ţară, pe toate palierele sociale.

            Am asistat cum un mare geniu al culturii române, sculptorul Constantin Brâncuşi, a fost mult timp imaginea Guvernului tehnocrat, pus pe un „Meş” mare, cu sculptura „Cuminţenia pământului”, pe care tehnocraţii şi-au propus să o achiziţioneze prin Ministerul Culturii, ajungând până la urmă să constatăm că s-a eşuat lamentabil până şi la acest capitol!!!

            Rezultatele ultimelor alegeri parlamentare sunt urmarea unei proaste guvernări făcute de oameni care sunt  mai degrabă nonvalori, nişte funcţionari mediocri care au fost aduşi aluvionar de la Bruxelles, puşi în funcţii de miniştri şi care, în loc să performeze, şi-au dovedit incompetenţa şi inabilitatea de a-şi exercita mandatul primit. Ei au vorbit mult şi au făcut puţin, mai bine zis nu au făcut nimic pentru această naţiune, rămânând totul la stadiul de promisiuni şi vorbe goale, lipsite de conţinut.

            Toată această nonperformanţă a Guvernului tehnocrat din ultimul an a creat o lehamite în rândul electoratului, care dorindu-şi o schimbare  fundamentală, a votat masiv pentru partidul care i-a  promis scutiri de taxe, majorări de salarii şi pesii, prosperitate şi stabilitate, noi şi noi locuri de muncă, precum şi proiecte viabile de infrastructură pe termen lung, nimeni altul decât veşnicul şi maturul partid al lui Ion Iliescu – P.S.D.!

            Să dea Dumnezeu să-i fie bine acestui popor, atât de greu încercat de-a lungul timpului!                         

Topic: 

Format: