30 iunie 2022

Ambasada Chinei se deschide în Nicaragua după ce Managua refuză să mai recunoască Taiwanul

harta Nicaragua
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Ambasada Chinei se deschide în Nicaragua după ce Managua refuză să mai recunoască Taiwanul
Conducerea Statului latinoamerican Nicaragua a anunțat pe 9 decembrie că republica rupe relațiile diplomatice cu Taiwanul și recunoaște „autoritățile RPC ca singurul reprezentant legitim al Chinei”.

Ambasada Republicii Populare Chineze s-a deschis vineri la Managua, după ruperea relaţiilor cu Taiwanul. Acest lucru este raportat de agenția cubaneza de știri, Prensa Latina .

La ceremonie a participat ministrul de externe nicaraguan, Denis Moncada. „Popoarele și guvernele noastre dezvoltă relații bazate pe respectul reciproc pentru suveranitate, neamestecul în treburile interne, demnitatea și integritatea teritorială a statelor și dreptul lor la dezvoltare”, a declarat diplomatul citat de agenția cubaneza de știri.

În timpul primului mandat la președinție (1985-1990) a liderului nicaraguan, Daniel Ortega, Managua a abandonat deja relațiile oficiale cu Taipeiul în favoarea Beijingului. Cu toate acestea, odată cu venirea la putere a următorului președinte, Violeta de Chamorro, țara le-a restaurat.

Ciprian Pop