26 mai 2022

Ambasada Germaniei la Kabul ar putea relua activitatea la începutul anului 2022

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Ambasada Germaniei la Kabul ar putea relua activitatea la începutul anului 2022
După cum a subliniat Jasper Wieck, trimisul special al guvernului german pentru Afganistan și Pakistan, există posibilitatea ca personalul ambasadei germane să se întoarcă în Afganistan la începutul anului.

 Ambasada Germaniei în Afganistan ar putea relua activitatea la începutul anului viitor. Despre aceasta a anunțat reprezentantul special al guvernului german pentru Afganistan și Pakistan, Jasper Wieck.

„Există posibilitatea ca personalul ambasadei germane să se întoarcă în Afganistan la începutul anului viitor”, a declarat Wieck, citat duminică de agenția de presă afgană Asvaka .

Sâmbătă, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că Parisul și o serie de alte țări ale UE negociază deschiderea unei misiuni diplomatice comune în Afganistan, fără a recunoaște mișcarea talibană radicală care a ajuns la putere în țară ca autorități oficiale.

La mijlocul săptămânii trecute, o delegație talibană a avut o întâlnire în Qatar cu reprezentanți a peste zece țări și organizații internaționale, printre care Statele Unite, Italia, Marea Britanie, Japonia, precum și cu reprezentantul special al Consiliului European pentru Afganistan. Printre altele, radicalii au făcut apel la toate țările să „redeschidă ambasadele de la Kabul pentru a evalua personal realitățile și a deschide un nou capitol în relațiile pozitive” între părți.

Ciprian POP