20 octombrie 2021

Ambasada României la Nicosia a fost notificată cu privire la reţinerea unui cetăţean român

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Nicosia a fost notificată, la data de 3 august 2021, cu privire la reţinerea unui cetăţean român, marinar pe o navă aflată în portul Vassilikos, Republica Cipru. Notificarea a fost făcută de un membru al echipajului, la nivelul ambasadei fiind recepţionate ulterior solicitări de asistenţă consulară atât din partea familiei cetăţeanului român, cât şi din partea companiei angajatoare.

Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru clarificarea situaţiei, pentru a obţine informaţii suplimentare referitoare la acest caz şi pentru a lua legătura în mod direct cu cetăţeanul român, demers realizat în aceeaşi zi.

Potrivit datelor preliminare obţinute de ambasadă, cetăţeanul român a fost reţinut în baza unei înregistrări/notificări existente pe numele său în evidenţele autorităţilor cipriote.

În dimineaţa zilei de 4 august 2021, un reprezentant al misiunii diplomatice s-a deplasat la locul de deţinere al cetăţeanului român pentru a-l vizita şi pentru a avea întâlniri cu autorităţile cipriote care investighează cazul.

MAE precizează că reprezentanţii Ambasadei României la Nicosia menţin legătura cu autorităţile locale competente, cu familia cetăţeanului român, precum şi cu reprezentanţii companiilor implicate, fiind pregătită să ofere asistenţă consulară suplimentară, conform competenţelor legale.