17 septembrie 2021

Ambasada Rusiei in Coreea de Nord confirmă un grup mare de ruși care au părăsit Coreea de Nord vinerea trecută

AMBASADA SUA PARASIND COREEA N
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Ambasada Rusiei in Coreea de Nord confirmă un grup mare de ruși care au părăsit Coreea de Nord vinerea trecută
Fotografiile arată zeci de ruși care părăsesc Coreea de Nord din gara Pyongyang (Phenian)

În imaginile postate de Ambasada Rusiei la Pyongyang (Phenian) pe contul său de facebook ieri, un grup mare de ruși se pregătește să urce într-un tren.

Se crede că este cea mai mare ieșire a personalului ambasadei de la începutul pandemiei, iar fotografiile datate în 2 iulie de pe pagina de Facebook a ambasadei au confirmat acest lucru.

O combinație de diplomați, medici, personal administrativ și lucrători tehnici au părăsit Phenianul pe calea ferată, a declarat ambasada într-o postare pe Facebook datată luni, adăugând că regulile stricte de frontieră ale Coreei de Nord au împiedicat orice rotație a personalului de la începutul anului 2020.

Fotografiile arătau câteva zeci de adulți și copii care așteaptă într-o linie în afara stației de cale ferată Pyongyang, îmbarcându-se într-o serie de vagoane de dormit de culoare alb-albastru, utilizate în mod normal pentru servicii internaționale. Animalele de companie erau vizibile în alte fotografii, gata să intre în tren, precum și bagaje și alte mărfuri ușoare.

Ambasada Rusiei nu a specificat destinația trenului în postarea sa de pe Facebook. Cu toate acestea, agenția de știri Kyodo, din Japonia, a declarat vineri că trenul – cu aproximativ 90 de pasageri – a părăsit Coreea de Nord prin Khasan, în nord-estul țării. catre Rusia.

Khasan, în apropierea portului Rason din RPDC, a fost locul în care mai multe grupuri de ruși au părăsit Coreea de Nord la începutul acestui an și anul trecut.

Ciprian Pop