18 septembrie 2021

Ambasada Rusiei in Statele Unite a anunțat disponibilitatea Rusiei de a relansa dialogul cu Washingtonul privind combaterea terorismului

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Lupta împotriva terorismului necesită eforturi comune, iar Rusia este gata să reînvie dialogul cu Statele Unite cu privire la antiterorism, rezultă din declarația ambasadorului rus la Washington, Anatoly Antonov, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie.

Ambasadorul a atras atenția asupra multor exemple de interacțiune reușită între cele două țări în această problemă, în special, el a reamintit modul în care serviciile speciale americane au transmis informații valoroase care au contribuit la prevenirea, în 2017 și 2019, a atentatele teroriste din Sankt Petersburg.

„Sperăm că astfel de contacte vor fi întărite și, în timp, completate cu discuții utile în cadrul dialogului bilateral privind antiterorismul, desfășurat sub auspiciile ministerelor de externe în 2018-2019. Partea rusă este pregătită să reînvie activitatea acestui format ”, a spus el.

Statutul lor de membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU face ca Moscova și Washingtonul să fie responsabili pentru continuarea luptei împotriva terorismului și pentru aceasta este necesar să se elimine toate contradicțiile.

„Astăzi, ca și înainte, Rusia plânge împreună cu Statele Unite, împărtășește durerea celor care i-au pierdut pe cei dragi. Nu vom uita niciodată evenimentele sângeroase din New York ”, a adăugat ambasadorul, citat de presa din ambele țări.

Redactor Ciprian Pop