Publicat: 22 Septembrie, 2012 - 11:26

Ambasada SUA  găzduiește, Luni,  24 Septembrie, de la ora 18:00, premiera în România a filmului „Decoding Dacia: Romania’s Lost Heritage”, început de regretatul regizor Nicholas Dimancescu și continuat de tatal sau, Dan Dimancescu, și de echipa de la Kogainon Films. 

 Vizionarea filmului va fi urmata de o o dezbatere si o sesiune de intrebari la care va raspunde echipa de realizatori. Productia documentarului, care incearca sa raspunda la intrebarea „Cine erau dacii?”, a inceput in ianuarie 2011

 In luna mai a aceluiasi an, in timpul filmarilor de langa Pestera Cioclovina, tanarul regizor Nicholas Dimancescu a murit intr-un tragic accident, prabusindu-se din varful unei stanci.

 Documentarul a fost finalizat de familie si colegii de la Kogainon Films, cu sprijinul echipei publicatiei National Geographic.

 Filmul exploreaza mostenirea regatului dac, trecand prin invazia romana si colonizarea dintre 101 si 106 d.Hr. si analizeaza modul in care dacii erau prezentati in vremea comunismului, vizavi de interpretarile obiective, bazate pe studiu si dovezi istorice.