Publicat: 14 Aprilie, 2017 - 09:56
Share

Ambasada Franței în România și Ambasada Republicii Federale Germania în România salută și susțin cooperarea industrială între Airbus Helicopters și IAR a cărei viabilitate a fost reafirmată prin semnarea Acordului General privind cooperarea exclusivă pentru pentru producția în România a elicopterului H215M.

'Fondat pe o cooperare care durează de aproximativ 50 de ani între Airbus Helicopters, lider mondial în aeronautică, și IAR, lider național în domeniul aeronauticii, acest Acord întărește un parteneriat industrial strategic de viitor. Este o cooperare care reprezintă simbolul unui puternic angajament european al țărilor noastre — România, Franța, Germania — în domeniul industriei și al apărării', a declarat Excelența Sa domnul Francois Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România.

Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania, a evidențiat șansele pe care acest acord le oferă României: 'Acest proiect comun româno-franco-german nu deține doar potențialul creării, în România, a unor locuri de muncă ultramoderne pentru lucrătorii români, ci oferă, în plus, și șansa consolidării, la nivel mondial, a renumelui României ca țară a înaltei tehnologii'.

Acest Acord demonstrează încă odată că România împreună cu Franța și Germania sunt capabile de excelență în domeniul industriei. Fabrica Airbus Helicopters de la Ghimbav, inaugurată în septembrie 2016 în prezența Președintelui Republicii franceze, domnul François Hollande, contribuie la dinamizarea filierei aeronautice, creează locuri de muncă și implementează proiecte de formare profesională în România.