20 septembrie 2021

Ambasadori pentru cultură – eveniment de strângere de fonduri pentru producţia unui nou musical

Clapper board and film tape with dark background, 3d rendering. Computer digital drawing.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Fostul Ambasador SUA în România, Adrian Zuckerman, a găzduit un eveniment de strângere de fonduri pentru producţia unui nou musical american în regia lui Alexander Hausvater, un proiect dezvoltat de Asociaţia CREAS.

Excelenţa Sa, Adrian Zuckerman, devine ambasador pentru artă şi cultură. La iniţiativa Ambasadorului şi cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenţei a Statelor Unite ale Americii, în seara zilei de 8 iulie a fost organizat un eveniment special, în grădina de vară a hotelului Crowne Plaza Bucharest. Şi-au dat întâlnire personalităţi marcante şi reprezentanţi din diferite sectoare de activitate din România, fiind invitaţi să descopere fascinanta lume a musicalului şi să susţină prin donaţii un viitor proiect de anvergură: realizarea de către Asociaţia CREAS a unui musical american în regia lui Alexander Hausvater.

Ambasadorul Adrian Zuckerman este născut la Bucureşti şi, după retragerea din funcţia oficială, a decis să rămână în ţara natală. Iubitor al valorilor, al culturii şi al limbii româneşti, Excelenţa Sa efectuează demersuri de încurajare şi promovare a proiectelor culturale desfăşurate de creatori tineri şi talentaţi, acest eveniment fiind încă o confirmare a devotamentului domniei Sale.

Donaţiile efectuate cu prilejul acestui eveniment sunt destinate costurilor de producţie a noului proiect teatral în regia lui Alexander Hausvater şi coordonat de Asociaţia CREAS, a cărui premieră naţională va avea loc la finalul acestui an.

Sub atenta organizare coordonată de arh. Adina Mastalier, seara a fost deschisă cu un discurs emoţionant al Ambasadorului Adrian Zuckerman, urmat de regizorul Alexander Hausvater, care a prezentat pe larg contextul naşterii unui musical necesar în spaţiul românesc.

Programul evenimentului a inclus momente artistice, fragmente muzicale din musicaluri celebre, interpretate de artiştii Adrian Nour, Ana Cebotari, Mediana Vlad, Anca Florescu şi Victor Bucur. În a doua parte a serii, organizatorii au pregătit două recitaluri deosebite, susţinute de Paula Seling şi Iulia Dumitrache & Band.

Spectacolul va intra în producţie la toamnă, cu o distribuţie de excepţie, alcătuită din actori, cântăreţi şi dansatori. Echipa va fi completată de arh. Adina Mastalier care va semna scenografia, coregraf şi muzicieni, iar regia îi va aparţine lui Alexander Hausvater.

*

Asociaţia CREAS a fost înfiinţată în anul 2011, este coordonată de actorii Victor Bucur şi Daniel Burcea, şi îşi propune crearea, promovarea şi încurajarea formelor alternative de exprimare artistică în spaţiul românesc, în mod special a teatrului muzical. O direcţie complementară este dezvoltarea programelor de educaţie prin cultură pentru a contribui la combaterea discriminării sociale, etnice, de gen şi pentru prevenirea abandonului şcolar.