15 august 2022

Ambasadorii Argentinei, Braziliei și Venezuelei la Moscova au condamnat sancțiunile împotriva Rusiei

harta Brazil
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Potrivit diplomatului argentinian, Eduardo Antonio Zuain, sancțiunile sunt „fără sens, deoarece afectează grupul cel mai puțin protejat al populației”.

Șefii misiunilor diplomatice ale celor 3 tari din America Latină au declarat că nu susțin politica de presiune a sancțiunilor desfășurată de Statele Unite și o serie de țări occidentale împotriva Rusiei. Acest lucru a fost raportat la TASS sâmbătă de către serviciul de presă al Camerei de Comerț și Industrie (CCI) a Rusiei în urma webinarului „Noi oportunități pentru importurile din America Latină și Caraibe”.

„Nu sprijinim sancțiunile împotriva Rusiei”, a declarat ambasadorul argentinian la Moscova Eduardo Antonio Zuain, citat de serviciul de presă al Camerei ruse. Potrivit acestuia, sancțiunile „sunt lipsite de sens, pentru că au lovit grupul cel mai puțin protejat al populației”.

Ambasadorul Braziliei la Moscova. Rodrigo Baena Soares. a luat o poziție similară, subliniind că lumea se află într-o situație nouă și Brazilia nu sprijină sancțiunile „pentru că acestea afectează securitatea alimentară”. El a amintit că țara este principalul partener comercial al Rusiei în America Latină, iar cifra de afaceri comercială este de 7 miliarde de dolari, Brazilia furnizează Rusiei soia, porumb, carne și importă îngrășăminte minerale.

La rândul său, Ambasadorul Venezuelei la Moscova, Carlos Rafael Faria Tortosa, a condamnat, de asemenea, „sancțiunile coercitive unilaterale” impuse Rusiei. „Noi înșine trăim sub sancțiuni, precum Cuba sau Nicaragua, și credem că poporul fratern rus va face față acestor sancțiuni”, a subliniat șeful misiunii diplomatice venezuelene, care a fost citat și de serviciul de presă al ministerului rus de externe. Ambasadorul a spus că din ianuarie 2021 până în ianuarie 2022, 15.000 de turiști din Rusia au vizitat stațiunea de pe insula Margherita și interesul pentru cooperare și turism se menține datorită existenței unui zbor direct Moscova – Caracas – Moscova.

Sergey Katyrin, șeful Camerei de Comerț și Industrie a Rusiei, a numit webinarul o „întâlnire fără precedent” la care au participat aproape toți șefii de misiuni diplomatice din America Latină și Caraibe, de la Ecuador și Chile până la Panama și Mexic. „Scopul acestui webinar este de a familiariza afacerile regionale din Rusia cu perspectivele de cooperare și particularitățile lucrului cu țările din America Latină. Astăzi avem o oportunitate unică de a vorbi despre noi înșine, de a stabili contacte directe cu stimații noștri colegi din America Latină, și obțineți informații de afaceri actualizate la prima mână”, – a subliniat șeful Camerei de Comerț și Industrie a Federației Ruse.

Ciprian Pop