Publicat: 22 Februarie, 2019 - 12:28

Ambasadorii statelor membre UE au aprobat vineri acordul la care s-a ajuns în 13 februarie între reprezentanţii preşedinţiei şi ai Parlamentului European cu privire la un nou set de norme referitoare la conservarea resurselor piscicole şi protecţia ecosistemelor marine, se arată într-un comunicat al Consiliului UE.

UE îşi modernizează normele care reglementează modul, locul şi perioada în care pescarii pot pescui, aşa-numitele măsuri tehnice.

"Acest acord privind măsuri tehnice mai simple şi mai bune constituie o piatră de hotar pentru punerea în aplicare a politicii comune în domeniul pescuitului (PCP), precum şi pentru sustenabilitatea mărilor noastre. Normele vor face mai uşoară viaţa pescarilor şi vor permite statelor membre şi sectorului pescuitului să aibă un cuvânt mai greu de spus atunci când se iau decizii privitoare la ceea ce este adecvat pentru diferite bazine maritime şi decizii privitoare la caracteristicile locale", a afirmat Petre Daea, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale din România şi preşedinte al Consiliului.
 

Tag-uri Nume: