7 octombrie 2022

Ambasadorul afgan în China a fost înlocuit de talibani

steag China-afgan
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ambasadorul afgan în China, Javid Ahmad Qaem, a demisionat voluntar. El a publicat declarația corespunzătoare pe  pagina sa de Twitter.

Documentul spune că șeful misiunii diplomatice va fi acum Sayyid Muhyiddin Sadat, care a lucrat anterior în biroul politic al talibanilor din Capitala Qatarului, Doha. Deoarece China nu recunoaște oficial guvernul taliban format după preluarea puterii în Afganistan de către o mișcare radicală , Sadat va acționa ca prim-secretar al ambasadei.

În prezent, pe langa Ambasada din China, si misiunea diplomatică a Afganistanului în Pakistan este condusă de reprezentantul talibanilor – Sardar Ahmad Shakib (Sardar Ahmad Shakib). Poziția sa este denumită oficial „managerul ambasadei”, nu Ambasador sau Însărcinat cu Afaceri ad Interim, dar în ultimele zile a avut o serie de întâlniri cu diplomați străini, inclusiv cu ambasadorul Chinei la Islamabad. Până în acest moment, doar cele doua tari au diplomați talibani în ambasada, restul misiunilor diplomatice afgane, fie nu mai au șef de misiune, fie cei aflați la post nu au fost numiți de conducerea talibana.

A consemnat Ciprian Pop