5 octombrie 2022

Ambasadorul american la Moscova a părăsit clădirea Ministerului de Externe rus fără comentarii pentru presa locală

Distribuie pe rețelele tale sociale:

John Sullivan a fost convocat la Centrala MAE moscovit, pe 15 aprilie, în legătură cu noile sancțiuni de la Washington împotriva Moscovei

Anterior, reprezentantul oficial al Ministerului Rus de Externe, Maria Zakharova, anunța că ambasadorul SUA a fost convocat în Piața Smolenskaya (unde se afla sediul MAE rus) și a menționat că dialogul cu diplomatul „va fi dificil pentru partea americană”.

Președintele SUA, Joe Biden, a semnat joi un decret prin care se impun sancțiuni Rusiei. În special, Statele Unite le interzic companiilor să achiziționeze direct titluri de creanță rusești emise de Banca Centrală sau Ministerul Finanțelor al Federației Ruse, după 14 iunie 2021. În plus, Trezoreria SUA a impus, de asemenea, sancțiuni împotriva a 16 organizații și 16 persoane, despre care, fără dovezi, partea americana continua sa sustina ca ar fi avut implicații in alegerile americane. De asemenea, au fost introduse sancțiuni împotriva a opt persoane fizice și juridice asociate Crimeei, inclusiv a membrilor guvernului republicii.

Totodată, SUA expulzează 10 diplomați care lucrează la Ambasada Rusiei la Washington. Potrivit părții americane, există „reprezentanți ai serviciilor de informații rusești” printre aceștia.

Autor: Ciprian Pop