21 mai 2022

Ambasadorul Israelului în România, vizită oficială la UAIC

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Vineri, 21 ianuarie 2022, Excelenţa Sa David SARANGA, Ambasadorul Israelului în România, a efectuat o vizită oficială la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC), unde s-a întâlnit cu prof. univ. dr. Tudorel TOADER – Rectorul UAIC şi prof. univ. dr. Daniela COJOCARU – Prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare.

În cadrul întâlnirii s-a amintit cooperarea de succes pe care Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi o are cu instituţiile de învăţământ superior din Israel, demarată în anul 2000, când UAIC a încheiat acordul cu Yozmot College Center for Interdisciplinary Studies, din Tel Aviv.

În prezent, UAIC are încheiate 12 acorduri cu universităţi din Israel. În perioada 2010 – 2021, studenţii, profesorii şi cercetătorii UAIC au efectuat 130 de vizite la universităţi şi alte organizaţii academice din Israel.

Între 2015 şi 2021, 83 de studenţi, cadre didactice sau angajaţi ai instituţiilor partenere din Israel au efectuat mobilităţi academice la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi în cadrul programului Erasmus. Cercetătorii UAIC au elaborat 415 lucrări ştiinţifice în comun cu parteneri din Israel, în perioada 2010-2021 (conform Web of Science).

Pe parcursul discuţiilor, prof. univ. dr. Tudorel TOADER şi E.S. David SARANGA au exprimat intenţia de a contribui la dezvoltarea parteneriatelor actuale pe care Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi le are cu universităţi din Israel dar şi de a identifica noi oportunităţi de colaborare.