24 octombrie 2021

Ambasadorul Moldovei în Rusia, Vladimir Golovatiuc, a fost convocat la Chisinau pentru a evalua activitățile misiunii diplomatice

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Ambasadorul Moldovei în Rusia, Vladimir Golovatiuc, a fost convocat la Chișinău pentru consultări și evaluarea activităților misiunii diplomatice, informeaza presa locală si Ria Novosti.
„În conformitate cu normele legii, Ministerul de Externe l-a convocat pe ambasadorul Vladimir Golovatiuc la Chișinău pentru o perioadă nedeterminată pentru consultări și evaluarea activităților misiunii diplomatice, precum și aspecte legate de comportamentul său”, au declarat reprezentanții serviciului de presă al Ministerul de Externe al Republicii Moldova.
Presa rusă semnalează si că Golovatiuc ar fi fost convocat acasă pentru că ar fi fost implicat într-un scandal sexual. Golovatiuc, ar fi fost implicat într-un scandal legat de hărțuire sexuală a unei angajate din cadrul misiunii diplomatice de la Moscova. Potrivit surselor Deschide.MD din cadrul Ministerului de Externe, cazul ar fi avut loc 3 săptămâni în urmă. Ambasadorul Golovatiuc a chemat-o pe o angajată  a misiunii diplomatice sub un pretext inventat în apartamentul său care se află deasupra biroului de serviciu. Imediat după ce angajata a intrat în hall,   Vladimir Golovatiuc a ieșit din biroul său gol și excitat sexual. Doar datorită reacției rapide, angajata a reușit să scape din brațele ambasadorului.

După ce informația despre acest caz a ajuns la conducerea MAEIE, Golovatiuc a fost rechemat de urgență în R.Moldova. Contactat de reporterul Deschide.MD, Vladimir Golovatiuc a declarat că revenirea sa la Chișinău este legată de faptul că acesta s-ar afla în concediu.
„Până când nu vor fi clarificate toate circumstanțele acestui caz, ne abținem să comentăm informațiile apărute în presa națională, menționând că ministerul promovează toleranța zero la orice tip de presiune”, a explicat Ministerul de Externe.
În trecut, Golovatiuc a fost deputat al Partidului Socialiștilor. El a fost numit în funcția de ambasador la Moscova în decembrie 2020.
Anterior a deţinut funcţia de director al Institutului de Modernizare a Moldovei (2011–2013) şi docent la catedră Teorie Economică şi Politică Economică a Universităţii de Stat din Sankt-Petersburg, Federaţia Rusă (2013–2014). În perioada 2003 – 2005 a fost corespondent special al revistei „Profit”, iar între 2005 – 2008 – expert în cadrul proiectului PNUD în Moldova.

Ciprian Pop