21 septembrie 2021

Ambasadorul Republicii Chile la Bucureşti a reiterat sprijinul acordat României în procesul de aderare la OECD

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaţilor, doamna Biro Rozalia-Ibolya, a avut miercuri, 30 iunie, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu E.S. domnul Jorge Tagle, Ambasadorul Republicii Chile, cu ocazia încheierii misiunii sale în România.

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a evocat activitatea intensă desfăşurată în România de E.S. domnul Jorge Tagle, în special în perioada dificilă din timpul pandemiei.

Cele două părţi au apreciat colaborarea excelentă pe care au avut-o în perioada acestui mandat şi şi-au exprimat dorinţa continuării dialogului cu aceeaşi intensitate, inclusiv în dimensiunea parlamentară, o pârghie importantă care contribuie la dezvoltarea relaţiilor bilaterale.

„Avem toată deschiderea şi trebuie să folosim toate posibilităţile în vederea dezvoltării dialogului bilateral în dimensiunea parlamentară, prin schimburi de experienţă şi dialog direct. Aceste acţiuni vor contribui substanţial la dezvoltarea relaţiilor bilaterale”, a precizat doamna Biro Rozalia-Ibolya.

În cadrul întrevederii, E.S. domnul Jorge Tagle, Ambasadorul Republicii Chile la Bucureşti, a reiterat sprijinul acordat României în procesul de aderare la OECD şi a subliniat importanţa continuării dialogului direct pentru consolidarea acestui parcurs.

Ambele părţi au convenit asupra necesităţii dezvoltării colaborării în mai multe domenii de interes, iar intensificarea colaborarii în domeniul turismului reprezintă un punct important prin care pot fi conectate cele două ţări.

Preşedinte
Biro Rozalia-Ibolya
30 iunie 2021