27 iunie 2022

Ambasadorul Republicii Coreea în România la UBB

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prof. univ. dr. Daniel David, l-a avut, luni 20 iunie 2022, ca oaspete pe Excelenţa sa Ambasadorul Republicii Coreea în România, domnul RIM Kap-soo.

În timpul discuţiilor, dincolo de trecerea în revistă a aspectelor importante de colaborare educaţională – existente (ex. o atenţie specială s-a dat consolidării şi dezvoltării programului de limbă şi cultură coreeană de la Facultatea de Litere a UBB) şi planificate a se dezvolta -, s-au abordat aspecte pragmatice de cercetare ştiinţifică şi s-au discutat modalităţi de implicare a companiilor coreene în dezvoltarea noii specializări inteligente demarată de UBB pentru oraş/Transilvania/ţară, şi anume InfoBionano4Health, inclusiv în noul Institut BrainQ dedicat cercetărilor în neuroştiinţele cognitive clinice (parte a specializării inteligente menţionată).

* * *

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din România (începută acum 440 de ani – 1581), reprezentând cea mai mare comunitate academică din ţară (cu peste 55.000 de oameni, din 15 localităţi şi 11 judeţe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităţilor de prestigiu şi de referinţă din România, de şapte ani aflându-se pe prima poziţie în ţară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaţionale majore ale universităţilor.

În plus, de mai mulţi ani UBB ocupă primele poziţii în ţară în rankingurile internaţionale globale şi pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universităţi ale lumii, cu o infrastructură academică avansată (ex. unităţi CDI integrate în reţele europene, laboratoare didactice modernizate şi integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.).

Recent (2021), în urma auditului internaţional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizaţia unora din cele mai prestigioase universităţi europene world-class/research-intensive, iar din 2021 este parte a alianţei universităţilor europene EUTOPIA.

Direcţia Comunicare şi PR a UBB

Sursa foto Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca