21 septembrie 2021

Ambasadorul Republicii Haiti în Statele Unite neagă implicarea Washingtonului în asasinarea președintelui Jovenel Moise

Ambasadorul haitian la Washington, Edmond Bokshi,
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Ambasadorul Republicii Haiti în Statele Unite neagă implicarea Washingtonului în asasinarea președintelui Jovenel Moise
Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a mai spus anterior că Statele Unite neagă categoric orice implicare în asasinarea președintelui.

Ambasadorul haitian la Washington, Edmond Bokshi, nu crede că reprezentanții Administrației SUA pentru Controlul Drogurilor au fost implicați în asasinarea președintelui Jovenel Moise. Declarația șefului misiunii diplomatice haitiene din Statele Unite este citată de CNN miercuri .

„Cred că se prezintă doar ca agenți ai Administrației pentru Controlul Drogurilor”, a spus ambasadorul haitian, subliniind că cel mai probabil este vorba despre mercenari străini. „Nu știm de unde au venit”, a explicat diplomatul.

Anterior,  publicația Miami Herald a  raportat că persoanele care l-au ucis pe președintele haitian au spus că sunt reprezentanți ai Administrației SUA pentru Controlul Drogurilor, dar departamentul american relevant a indicat că acest lucru nu este adevărat. După cum a menționat ziarul, în videoclipul atacului, disponibil jurnaliștilor, se poate auzi că unul dintre militanți vorbește engleza. El a spus că „Administrația pentru controlul drogurilor efectuează o operațiune” și a cerut tuturor să rămână acolo unde sunt.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat că Statele Unite neagă categoric orice implicare în asasinarea președintelui haitian. „Aceste rapoarte sunt absolut false, Statele Unite condamnă acest act urât”, a spus el.

Ciprian Pop