26 octombrie 2021

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite a cerut „curățarea molozului” în relațiile dintre cele două țări

Ambasadorul Rusiei in SUA ANATOLY ANTONOV
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Potrivit ambasadorului, „relațiile dintre cele două țări traversează o perioadă dificilă”

Mișcarea în abisul crizei în relațiile dintre Federația Rusă și Statele Unite va continua dacă dărâmăturile acumulate nu vor fi înlăturate, a declarat ambasadorul rus la Washington, Anatoly Antonov . „Nu este un secret faptul că relațiile bilaterale traversează o perioadă dificilă. S-au acumulat grămezi colosale de probleme, fără rezolvarea cărora este imposibil să oprești mișcarea către abisul unei crize și mai mari”, a declarat ambasadorul la deschiderea celei de-a 26-a reuniuni anuale a parteneriatului ruso-american din Pacific (RAPP).
Potrivit acestuia, întâlnirea președinților Federației Ruse și a Statelor Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, la 16 iunie, la Geneva, a avut drept scop inversarea acestei tendințe și „încercarea de a începe calea către cel puțin o normalizare minimă”.

„Discuțiile s-au purtat într-un spirit de principii. Liderii celor două țări au abordat practic toate problemele bilaterale cheie. Înțelegerea la care s-a ajuns sau, așa cum o numește Putin, „ flacăra de încredere „este baza pe care o construim astăzi în activitatea noastră privind stabilitatea strategică, securitatea cibernetică și problema prezenței diplomatice,  zona arctică , clima, economia „, a spus Antonov.
foto commons. wikimedia.org
Ciprian Pop