Publicat: 21 Septembrie, 2015 - 18:22
Share

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, luni, la Palatul Cotroceni, pe Hans Klemm, ambasadorul agreat al Statelor Unite ale Americii în România, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

Bine ați venit în România. Este o plăcere să vă primesc aici", a afirmat Iohannis, după ce Hans Klemm și-a prezentat scrisoarea de acreditare ca ambasador în România.

Tot în cursul zilei de luni luni, noul ambasador al Statelor Unite a fost primit și de ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare, cei doi oficiali discutând despre proiectele strategice de tipul celui de la Deveselu, dar şi despre includerea României în Programul Visa Waiver.

"Schimbul de opinii dintre cei doi oficiali a evidenţiat nivelul excelent şi privilegiat al relaţiilor româno-americane, care în acest an aniversează 135 de ani de existenţă", ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu exprimând "aprecierea faţă de contribuţia SUA la asigurarea securităţii României", se arată într-un comunicat al MAI.

Într-un mesaj video postat pe contul de Facebook al Ambasadei SUA, Klemm spune că nu este străin de cultura, istoria și limba română datorită regretatului profesor universitar român Matei Călinescu, cel care l-a îndrumat în anii studenției.

Hans G. Klemm a depus jurământul în calitate de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, miercuri, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul Departamentului de Stat, în prezenţa secretarului de Stat, John Kerry, şi a ambasadorului desemnat al României în SUA, George Maior.