Publicat: 8 Februarie, 2018 - 17:43
Share

Primarul General, Gabriela Firea, a prezentat ambasadorului SUA in Romania, Hans Klemm, principalele investitii care vor fi facute anul acesta in Capitala: constructia de spitale noi si modernizarea celor existente, reabilitarea cladirilor cu risc seismic si implementarea unei strategii Smart City pentru Bucuresti

Primarul General, Gabriela Firea, s-a intalnit astazi, la sediul Municipalitatii, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, E.S Hans Klemm, cu care a discutat despre principalele proiecte care vor fi derulate in acest an, in Capitala.

Gabriela Firea a facut o succinta prezentare a fondurilor alocate in 2018 pentru mai multe obiective de investitii, subliniind ca printre prioritatile actualei administratii se numara sanatatea si punerea in siguranta a cladirilor cu risc seismic.

Primarul General, Gabriela Firea: "De la preluarea mandatului de Primar General am luat masuri pentru dinamizarea procesului de consolidare a imobilelor cu risc seismic ridicat. Am infiintat o administratie noua, dedicata acestui proces care in ultimii 27 de ani s-a derulat extrem de greu, administratiile precedente reusind sa consolideze in Capitala doar 20 de cladiri. Putem spune ca in acest moment se lucreaza la patru cladiri cu valoare de patrimoniu din Centrul Istoric al Capitalei, iar pana la sfarsitul lunii februarie intra in executie alte patru imobile, situate tot in zona centrala. Ne propunem ca pana la sfarsitul anului sa incepem lucrarile la alte 20 de cladiri”. 

In ceea ce priveste domeniul sanatatii, Primarul Capitalei a reamintit ca bugetul record pe care executivul primariei l-a propus anul acesta pentru spitalele aflate in administrarea Municipalitatii, si anume suma de 111 milioane de euro, reprezinta un buget aproape dublu fata de anii anteriori, destinat modernizarii, extinderii, dotarii sau reabilitarii tuturor spitalelor aflate in administrare.

Gabriela Firea a subliniat, de asemenea, ca Municipalitatea face demersuri pentru construirea a trei noi spitale in Capitala cu un total de peste 2.000 de paturi - Spitalul Metropolitan 1500 de paturi si inca doua unitati sanitare in sectoarele 3 si 6, cu cate 300 de paturi. 

Licitatie in desfasurare pentru strategia Smart City

Un alt subiect discutat in cadrul intrevederii de astazi a fost strategia Smart City pentru care Primaria Municipiului Bucuresti a lansat deja licitatia si care va stabili care sunt actiunile prioritare pentru ca Bucurestiul sa devina cu adevarat un oras smart in toate domeniile.

Primarul General, Gabriela Firea: "Ne dorim sa finalizam cat mai rapid aceasta strategie pentru ca ne dorim o abordare profesionista si de aceea, in derularea procedurii de licitatie, am respectat toate principiile transparentei. Ne-am dorit ca la licitatie sa participe companii de consultanta cu reprezentare mondiala, care sa ne ofere cele mai bune si mai moderne solutii, dar care sa fie adaptate nevoilor si particularitatilor Bucurestiului. Dupa realizarea acestei strategii va urma o noua competitie pentru implementarea acesteia, pe toate componentele: trafic, parcari, iluminat, siguranta cetatenilor, etc.”.

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, susţine strategia Smart City

La randul sau, ambasadorul SUA in Romania, E.S. Hans Klemm, s-a aratat extrem de interesat de acesta strategie, subliniind ca orice proiect de strategie smart city aduce plus valoare unui oras. Oficialul american a reamintit ca  ambasada Statelor Unite a acordat un grant Universitatii Politehnice din Bucuresti pentru implementarea unui proiect pilot de micro-retea inteligenta in campus.

Cei doi oficiali au discutat si despre proiectele de regenerare urbana si reabilitare a zonei centrale pe care Primaria Capitalei intentioneaza sa le dezvolte in perioada urmatoare, zonele aflate in topul listei fiind bulevardul Magheru si Cartierul Evreiesc.

Primarul General, Gabriela Firea: “Ne dorim sa desfasuram o serie de proiecte menite sa creasca valoarea de patrimoniu a Capitalei, sa punem in valoare cladirile monument si sa conservam practic istoria Bucurestiului. Pana in prezent, am finalizat reabilitarea unor monumente istorice simbol pentru Romania, cum ar fi Arcul de Triumf, Casa Cesianu sau Observatorul Astronomic 'Amiral Vasile Urseanu' ". 

La sfarsitul intalnirii, ambasadorul SUA in Romania, E.S. Hans Klemm i-a multumit Primarului General pentru sprijinul acordat de municipalitate in organizarea evenimentului Trade Wins, care a avut loc la sfarsitul anului trecut.

Trade Winds este cea mai mare misiune comerciala anuala organizata de Guvernul SUA, al carei scop este sa pună in legatura companiile americane si straine, in vederea crearii de parteneriate de afaceri. Orasul Bucuresti a fost centrul evenimentului si a gazduit un forum despre desfasurarea afacerilor in regiune.

 

Tag-uri Nume: