26 mai 2022

Ambasadorul ucrainean în Statele Unite a anunțat pregătirea „Planului B” în cazul eșecului diplomației cu Rusia

Ambasador Ukraina in SUA OKSANA M
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Ambasadorul ucrainean în Statele Unite a anunțat pregătirea „Planului B” în cazul eșecului diplomației cu Rusia
Oksana Markarova nu a dezvăluit detaliile acestui plan.

Ambasadorul ucrainean în Statele Unite, Oksana Markarova, a anunțat pregătirea, împreună cu statele occidentale, a unui plan de rezervă pentru „stopirea Rusiei de la o posibilă invazie” a Ucrainei.

„Acum cu toții – Ucraina, Statele Unite, Occidentul – lucrăm la” opțiunea A „- izolare diplomatică, astfel încât să nu trebuiască să trecem la „varianta B”, care se pregătește activ și pentru toți”, – a spus ea într-un interviu cu LB.ua , publicat marți.

Totodată, diplomatul nu a dezvăluit detaliile „planului B”. În același timp, a spus ea, Statele Unite trimit, în mod activ, mesaje către Rusia pentru a se concentra asupra agendei sale diplomatice de bază. „Pentru Statele Unite și întreaga lume civilizată, războiul nu este un scenariu dezirabil pentru desfășurarea evenimentelor. În același timp, există o înțelegere că există o amenințare la adresa suveranității ucrainene, iar Statele Unite nu sunt pregătite să facă compromisuri asupra acestei spete”, a adăugat ambasadorul.

La randul sau, cu fiecare ocazie, Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a calificat informațiile din presa occidentală despre „planurile Federației Ruse de invadare a Ucrainei” drept „goale și fără temei” care provoacă tensiune. El a subliniat că mișcarea forțelor armate ruse în întreaga țară nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni, deoarece Federația Rusă nu reprezintă o amenințare pentru nimeni. În același timp, el nu exclude încercările de provocări pentru a justifica afirmațiile Occidentului despre presupusa amenințare existentă cu invadarea Ucrainei de către Rusia. Peskov a adăugat că încercările de a rezolva criza din sud-estul Ucrainei prin forță vor avea cele mai grave consecințe.

Ciprian Pop