Publicat: 12 Iunie, 2014 - 10:37

Toate cele trei persoane care se aflau în ambulanţa implicată miercuri seara într-un grav accident de circulaţie produs pe DN 17, în judeţul Bistriţa-Năsăud, au decedat, iar şoferul tirului vinovat de producerea accidentului a fost reţinut de către poliţişti pentru 24 de ore.

Cele trei victime sunt şoferul ambulanţei, în vârstă de 55 ani, o fată de 17 ani şi un băiat de 16 ani, toţi trei aflându-se în partea din faţă a autospecialei. Cei doi minori se întorceau spre Bistriţa de la şedinţele de dializă pe care le avuseseră programate la Cluj Napoca.

'Din primele cercetări efectuate de către poliţişti la faţa locului, a rezultat faptul că un tânăr de 27 de ani din municipiul Paşcani, judeţul Iaşi, în timp ce conducea un autotren pe DN 17, în direcţia Bistriţa - Beclean, pe o pasarelă, pe fondul efectuării unei depăşiri neregulamentare, a pătruns pe contrasens şi a colizionat frontal o ambulanţă, aceasta din urmă fiind proiectată în alte trei autovehicule. (...) Faţă de conducătorul auto al autotrenului se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, urmând a fi fi dispusă luarea măsurii reţinerii acestuia', a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Virginia Roşca.

Accidentul s-a produs în jurul orei 19,00, pe o pasarelă situată între localităţile Beclean şi Şintereag, aflată în lucrări de reparaţii, motiv pentru care pe o porţiune de câţiva zeci de metri se circula pe un singur sens de mers, traficul fiind dirijat cu ajutorul paletelor de către angajaţi ai firmei care efectuează lucrările în zonă.

După intervenţia echipajelor de descarcerare, pacienţii au fost transportaţi la spitalul orăşenesc din Beclean. Primul care a decedat a fost şoferul ambulanţei, iar la câteva minute a urmat decesul tinerei de 17 ani. Băiatul de 16 ani a fost transportat cu elicopterul SMURD la Târgu Mureş, însă a intrat în stop cardio-respirator şi, în ciuda manevrelor de resuscitare, inima lui a cedat.

Şoferul decedat lucra de zeci de ani la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud, unde este angajată şi soţia sa.